Skip to content

Haartransplantatie voor vrouwen

Haaruitval is een van de grootste nachtmerries voor een vrouw. Naarmate de leeftijd vordert komt kaalheid bij vrouwen vaker voor. Maar ook jonge vrouwen hebben hier last van. Heb jij last van dunner wordend haar en wil je hier graag een permanente oplossing voor vinden? Wellicht is een haartransplantatie de geschikte oplossing.

Oorzaken kaalheid bij vrouwen

Er meerdere oorzaken aan te wijzen voor haarverlies is bij vrouwen. In de meest gevallen is de oorzaak van haaruitval Alopecia androgenetica. Een andere oorzaak die minder vaak voorkomt is Alopecia areata. Mensen met Alopecia areata lijden onder een grote hoeveelheid haaruitval.

Alopecia androgenetica is erfelijk bepaald en komt bij circa 15% van alle vrouwen vóór de menopauze voor. Alopecia areata is een auto-immuunziekte en komt bij ongeveer 2% van alle vrouwen voor.

Oorzaken van haaruitval kunnen zijn:

  • Erfelijke aanleg (Alopecia androgenetica);
  • Stress (Telogeen effluvium);
  • Plaatselijk haaruitval (Alopecia areata);
  • Kaalheid in de voorste haarlijn (frontale fibroserende alopecia).

Vorm van kaalheid constateren

Het is belangrijk te constateren met welke vorm van kaalheid je te maken hebt. De behandelende arts zal tijdens het consult bepalen of je geschikt voor een haartransplantatie bent.

De behandeling kan in zowel in Nederland als Turkije uitgevoerd worden. Tijdens de eerste kennismaking kan je alles vragen aan onze artsen: over de behandeling, de kosten en de nazorg.

Kaalheid erfelijke aanleg (Alopecia androgenetica)

Mensen met alopecia androgenetica hebben last van gelijkmatig haarverlies. Zowel vrouwen als mannen kunnen hier onder lijden. Alopecia androgenetica is een aangeboren aandoening. Omdat dit geen ziekte betreft is het niet noodzakelijk om deze aandoening te behandelen.

 Het proces van kaal worden kan niet compleet worden stilgezet. Echter is het wel mogelijk met een cosmetische ingreep het proces te vertragen. Een haartransplantatie bij vrouwen is hiervoor een goede semi permanente oplossing.

Plaatselijk haaruitval Alopecia areata

Bij Alopecia areata krijgt de patiënt last van spontaan haaruitval. Dit gebeurd in enkele dagen of weken. Deze kale plekken bevinden zich meestal op het hoofd. Bij een enkel geval kunnen deze plekken ontstaan op andere plekken zoals de wimpers en wenkbrauwen.

Bij 50% van de patiënten met alopecia areata groeit het haar vanzelf weer terug. bij de overige 50% zullen de plekken kaal blijven. Als de plekken minimaal 6 weken stabiel zijn is het mogelijk om een consult in te plannen bij een van onze artsen.

Fue haartransplantatie methode

De fue haartransplantatie techniek is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. Een haartransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De kosten voor een haartransplantatie zijn afhankelijk van het aantal grafts die nodig zijn voor een geslaagd eindresultaat.

Na ongeveer 3 tot 6 maanden zal de nieuwe haargroei op gang komen. Na 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar. Mocht je een haartransplantatie ondergaan bij Fue Perfect kan je dezelfde dag weer naar huis.

Gratis haartransplantatie consult bij Fue Perfect

Een succesvolle behandeling heeft alles te maken met zorgvuldig plannen. Bij onze kliniek kan je terecht voor een gratis haartransplantatie consult. Tijdens het consult constateren wij of je geschikt bent voor de behandeling en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Ondanks de uitstekende resultaten die worden bereikt komt niet iedere vrouw (of man) voor de ingreep in aanmerking. De situatie wordt bekeken en besproken tijdens een consult bij een haartransplantatie specialist.

Naast de haaruitval en het donormateriaal wordt aandacht besteed aan je gezondheid. medisch verleden en medicijngebruik wordt besproken.

Als je bekend bent met hart- en/of vaataandoeningen, bepaalde auto-immuunziekten of diabetes kan de haartransplantatie afgeraden worden. Ook wanneer je niet geschikt over voldoende donorhaar zal de behandeling worden afgeraden.

> Je kan ook zelf onze ben ik geschikt test doen.

Haartransplantatie vrouwen kosten

De kosten van een haartransplantatie verschilt aanzienlijk per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal graft dat er nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen en waar de FUE behandeling wordt uitgevoerd.

Benieuwd naar wat de haartransplantatie kosten zijn?Neem dan een kijkje op een van onze tarieven pagina’s. Haartransplantatie kosten Nederland of Haartransplantatie kosten Turkije.

Geschreven door:

Bij FuePerfect voorzien wij u van deskundig advies over haartransplantaties in Nederland en Turkije. Onze expert op het gebied van haartransplantaties is Drs. Deniz Akdogan. Deniz is lid van de Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie (NVVCC). Tijdens zijn studie heeft hij in 2008 een medische opleiding aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een haartransplantatie?
Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.