06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

Bent u benieuwd naar de haartransplantatie kosten in Nederland? Het is een van de meest gezochte zoektermen van mensen die een oplossing zoeken bij erfelijke kaalheid. Haaruitval wordt als storend ervaren, en zorgt voor een afname van het zelfvertrouwen. Het gebeurt regelmatig dat mensen met aanhoudend haarverlies in een sociaal isolement terecht dreigen te komen. Dankzij behandelingen zoals een haartransplantatie kan dit voorkomen worden en neemt het zelfvertrouwen weer toe. Maar hoe worden haartransplantatie kosten in Nederland berekend en is het mogelijk om op de kostprijs te besparen?

Verschillen in haartransplantatie kosten Nederland

Haartransplantatie kosten zijn afhankelijk van de mate van het haarverlies, het beschikbare donormateriaal, de behandeltechniek en de ervaring van de haarchirurg die de ingreep toepast. Als u de kosten van Nederlandse haarklinieken naast elkaar legt dan ziet u dat er grote verschillen zitten in de tarieven die aangeboden worden. Het is mede daarom verstandig om de ingreep goed voor te bereiden en de mogelijkheden te vergelijken. Haartransplantaties worden in Nederland met behulp van verschillende technieken toegepast. De meest bekende zijn de FUT en FUE methode. Als u niet wilt dat er na de haartransplantatie een groot litteken op uw achterhoofd zichtbaar is, dan wordt de FUE-techniek geadviseerd. Dit is tevens de haartransplantatie methode die de meeste specialisten tegenwoordig toepassen. Afhankelijk van het haarverlies kan een kleine of uitgebreide ingreep nodig zijn om een natuurlijk resultaat te bereiken. Op het moment dat u een groot aantal haarzakjes laat transplanteren dan is dat van invloed op de kostprijs. Haartransplantatie kosten Nederland beginnen bij € 1.950 en kunnen oplopen tot ver boven € 10.000. Zeker wanneer uw zorgverzekeraar de kosten niet vergoed is dat een behoorlijke prijs voor een cosmetische ingreep, en niet iedereen heeft zo’n bedrag direct beschikbaar. Daar staat tegenover dat voordat u daadwerkelijk een haartransplantatie ondergaat er vaak maanden tot jaren aan voorbereiding voorafgaan. Het kan een idee zijn om gedurende deze periode iedere maand wat geld opzij te leggen om zo de kostprijs van de behandeling te kunnen voldoen. Een toenemend aantal haarklinieken werkt samen met gespecialiseerde kredietverstrekkers, zodat u eventueel ook een haartransplantatie op afbetaling kunt overwegen. Hierbij moet u als vanzelfsprekend inzage geven in uw financiële situatie.

Haartransplantatie kosten Nederland vs. Turkije

De toegenomen populariteit van haartransplantatie behandelingen heeft ertoe geleid dat ook buitenlandse haarklinieken zich op de Nederlandse markt presenteren. Diverse vergelijkingssites bieden mogelijkheden om op overzichtelijke wijze haartransplantatie kosten met elkaar te vergelijken. U kunt Nederlandse tarieven vergelijken, maar ook kan de vergelijking gemaakt worden tussen Nederland en een populaire haartransplantatie bestemming zoals Turkije. Eén van de eerste dingen die opvallen is dat de kosten voor een FUE haarimplantatie in Turkije aanmerkelijk voordeliger zijn dan in Nederland. Wat vaak ten onrechte wordt gedacht is dat de Turkse haarklinieken lagere kwaliteit leveren en er vaak sprake is van bijkomende kosten. Feit is wel dat u moet reizen om bij een haarkliniek terecht te komen. Dat de prijs-kwaliteitverhouding ontoereikend zou zijn is echter niet waar. FUE Perfect, met vestigingen in Hoofddorp en Istanbul, laat zien dat u voor een betaalbaar tarief een geslaagde FUE haartransplantatie in Turkije kunt ondergaan. Met als groot voordeel een vestiging in Hoofddorp, waar zowel het eerste consult als achteraf de nazorg en controles plaatsvinden, hoeft u zich niet druk te maken over taalverschillen of communicatieproblemen. In Hoofddorp wordt u te woord gestaan door Nederlandssprekende medewerkers, en ook tijdens uw verblijf in Turkije is Nederlandstalige begeleiding aanwezig. Interessant is dat de kosten voor de ingreep in Istanbul tussen € 1.950 en € 2.650 liggen, wat ruim 25% tot 50% goedkoper is dan bij de gemiddelde Nederlandse haarkliniek. Twijfelt u en gaat uw voorkeur uit naar een behandeling in Nederland? De FUE Perfect kliniek in Hoofddorp heeft haartransplantatietarieven tussen € 1.950 en € 3.950. Wat de ingreep bij u kost, hangt af van het aantal haarzakjes dat u laat transplanteren. U ontvangt een prijsopgave tijdens of na het consult in Hoofddorp.

Cosmetische ingreep zonder vergoeding

Ondanks het succes van de haartransplantatie techniek, beschouwen zorgverzekeraars het als een cosmetische ingreep. De meeste mensen hebben geen medische reden, zoals brandwonden of ongevallen, voor het haarverlies. De cosmetische ‘titel’, maakt vergoeding bij zowel mannen als vrouwen vrijwel onmogelijk. Uitwijken naar een buitenlandse haarkliniek wordt dan ook regelmatig gedaan om op eenvoudige manier op de kosten te besparen. Naast uitwijken naar het buitenland en het eventueel afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet, kunt u soms ook op andere manieren besparen op de behandelkosten. Zo kunt u tijdens een consult vragen of en hoe u korting kunt krijgen op de tarieven. Niet iedere haarkliniek of aanbieder van haartransplantaties gaat daarin mee, maar het is altijd de moeite van het proberen waard.

Vergelijk reviews en ervaringen

Niet onbelangrijk bij de keuze voor een haarkliniek is het bekijken en lezen van reviews. Haarchirurgen en haartransplantatie specialisten passen de FUE techniek dagelijks wereldwijd toe. Hoe heeft iemand anders een haarchirurg ervaren? Voldoet het resultaat aan de verwachtingen? Hoe is een prijs-kwaliteitverhouding in realiteit? Op deze vragen kunt u door het lezen van reviews een antwoord krijgen. Haarweb.nl, is het grootste actieve forum in Nederland dat zich volledig heeft gespecialiseerd op haarproblemen, behandelingen en oplossingen. Een groot aantal binnen- en buitenlandse klinieken wordt op het forum besproken. Bijzonder is dat mensen ook geregeld foto materiaal op het forum plaatsen. Dit zijn, in tegenstelling tot de haartransplantatie voor en na foto’s die u bij een kliniek te zien krijgt, ook foto’s van vlak na de ingreep. U ziet hoe de haargroei zich ontwikkelt door de weken en maanden heen.

Persoonlijke prijsopgave haartransplantatie

Bereidt u zich voor op een haartransplantatie en bent u benieuwd naar de tarieven die in binnen- en buitenland in rekening worden gebracht? Laat uzelf dan voorlichten door ervaren professionals. FUE Perfect nodigt u uit voor een gratis consult in Hoofddorp. Gekeken wordt of u in aanmerking komt voor een haartransplantatie en hoeveel haarzakjes u kunt laten transplanteren. De specialist overhandigt u een duidelijke kostenopgave. Meer weten of direct een afspraak maken? FUE Perfect is telefonisch bereikbaar op 020 – 261 09 32.

Haartransplantatie kosten Nederland FAQ

Verschillende vragen over de haartransplantatie kosten in Nederland komen regelmatig terug. We hebben voor u de meest voorkomende vragen over deze behandeling opgesomd, waarbij iedere keer een kort en duidelijk antwoord op de vraag wordt gegeven.

1. Wat zijn de kosten van een haartransplantatie in Nederland?

Haarklinieken hebben onderling grote tarief verschillen. De prijs voor een haartransplantatie in Nederland begint bij € 1.950 en kan oplopen tot boven € 10.000.

2. Waarom lopen de kosten zo ver uiteen?

Het staat iedere kliniek vrij tarief te berekenen. Naamsbekendheid, locatie, ervaring van de haartransplantatie specialisten en verschillende behandeltechnieken zijn van invloed op de tariefstructuur. Van naam bekende klinieken hebben een groter marketingbudget dan minder bekende klinieken. Ook deze kosten worden in de tarieven doorberekend.

3. Worden de kosten van een haartransplantatie in Nederland vergoed?

Haarimplantaties vallen onder de zogenaamde cosmetische ingrepen. De ingreep heeft zelden tot nooit een medische noodzaak. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten alleen in zeer uitzonderlijke situaties, en dan vaak ook nog beperkt. Ook aanvullende zorgpakketten hebben nauwelijks vergoedingsmogelijkheden.

4. Kan ik korting krijgen op een haartransplantatie in Nederland?

Besparen op de kosten van een haarimplantatie in Nederland kan door de tarieven van de klinieken met elkaar te vergelijken. Beperk u tijdens het vergelijken niet alleen tot de binnenlandse behandelmogelijkheden. Buitenlandse haarklinieken zijn vaak standaard al fors voordeliger. Bezoek niet alleen de website van een kliniek. Lees ook klantwaarderingen en ga zelf kennismaken met meerdere behandelaars.

5. Is een haartransplantatie in Turkije goedkoper?

Ja. U kunt zo’n 25% tot 50% besparen op de kostprijs van een haartransplantatie in Nederland. Zo betaalt u bij FUE Perfect voor een haarimplantatie in Istanbul een bedrag tussen € 1.950 en € 2.650.

6. Met welke bijkomende kosten moet ik rekening houden als ik besluit om naar Turkije te gaan?

U betaalt bij FUE Perfect een all-in tarief, waarbij vooraf de exacte kostprijs bekend is. Bijkomende kosten zijn de kosten die u ter plaatse besteed aan persoonlijke uitgaven voor eten, drinken en souvenirs voor eventuele thuisblijvers. Het haartransplantatie tarief omvat het volledige behandeltraject inclusief het consult, nazorg en controles.

7. Zijn de haartransplantatie kosten in Nederland voor iedereen gelijk?

Nee, de ingreep wordt op maat samengesteld en toegepast. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de complexiteit van de haartransplantatie, het aantal grafts en de techniek die wordt gebruikt.

8. Hoe kan ik haartransplantatie kosten vergelijken?

Online zijn verschillende sites waar u medische en cosmetische ingrepen met elkaar kunt vergelijken. De vergelijkingen hebben betrekking op de tarieven en behandelmogelijkheden. Klantwaarderingen en reviews worden ook vaak op een vergelijkingssite vermeld.

9. Is online vergelijken objectief?

Als de uitgangspunten gelijkwaardig zijn, kan een objectieve vergelijking gemaakt worden. Het is niet realistisch om een haartransplantatie van 500 grafts te vergelijken met een uitgebreide ingreep van 3.500 of meer grafts. Een beter beeld van de kosten krijgt u door bij een aantal haarklinieken een persoonlijke prijsopgave te vragen.

10. Moet ik betalen voor een consult bij een Nederlandse haarkliniek?

De meeste haarklinieken brengen geen kosten in rekening voor een consult. Hetzelfde geldt voor de nazorg die vrijwel altijd bij de kostprijs van de ingreep is inbegrepen.

11. Is het goedkoper om twee keer een kleine haartransplantatie toe te laten passen?

Nee, dat is meestal niet het geval. Bovendien is het maar de vraag of u na een eerste haarimplantatie voldoende donorhaar overheeft voor een tweede ingreep.

12. Zitten er verschillen in de behandelkosten tussen mannen en vrouwen?

Vrouwen hebben een voorkeur voor de haarsparende FUE haartransplantatie. Alhoewel de tarieven nauwelijks tot geen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen, kan een toeslag in rekening gebracht worden voor de haarsparende FUE techniek.

13. Kan ik een haartransplantatie in Nederland in termijnen betalen?

Ja. Een groot aantal klinieken heeft een samenwerkingsverband met een kredietmaatschappij en/of financiële instelling. Na het controleren van uw financiële gegevens en uw kredietverleden wordt besloten of het in uw situatie verantwoord is om een persoonlijke lening of doorlopend krediet te verstrekken. Wordt een kredietaanvraag goedgekeurd, dan lost u het geleende bedrag in maandelijkse termijnen af.

14. Krijg ik korting als ik iemand aanbreng die ook een haartransplantatie overweegt?

Kortingsmogelijkheden verschillen per kliniek. U kunt dit navragen bij de betreffende haarkliniek.

15. Kan ik de gemaakte kosten van de Belasting aangifte aftrekken?

Net zoals zorgverzekeraars dat doen, hanteert de Belastingdienst voorwaarden op basis waarvan zelf betaalde medische kosten als aftrekpost aangegeven kunnen worden. Deze voorwaarden zijn aan veranderingen onderhavig. Verzeker uzelf voor het indienen van de belastingaangifte dat de ingevulde aftrekposten aan de voorwaarden voldoen. Actuele informatie kunt u navragen bij een belastingconsulent en/of de Belastingdienst zelf.

16. Is een consult verplicht?

Ja, er is geen haarkliniek waar een haartransplantatie wordt toegepast zonder dat u eerst bij een specialist bent geweest voor een adviesgesprek.

Meer weten over een haartransplantatie Turkije of Nederland? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan!

Fue Perfect op Instagram

Same photo with 8 months difference
🧑🏻‍🦲>👱🏻‍♂️

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

#eyebrow 📐

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

DHI HairTransplant now available in Fue Perfect Istanbul 📍

#dhi #dhihairtransplant #fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

3350 grafts FUE Hair transplant result www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Perfect result of 3400 grafts FUE Hairtransplant treatment 😎

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

The moment.. 😊 👨‍👩‍👦

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Ben ik geschikt voor haartransplantatie?

Doe de test!
Chat met Fue Perfect