Skip to content

Haartransplantatie kosten mannen

Bent u benieuwd naar de haartransplantatie kosten voor mannen in Turkije of in Nederland? Haaruitval veroorzaakt vaak paniek en paniek is een slechte raadgever. De explosieve toename van het aantal haarklinieken kan er toe leiden dat u in al uw haast een verkeerde beslissing neemt. Haartransplantatie kosten bij mannen kunnen variëren van goedkoop tot zeer kostbaar. Maar hoe kiest u de behandelaar die bij u past en waar moet u op letten bij het vergelijken van het aanbod?

Verschillende technieken

FUT- of FUE techniek

Er zijn twee veel voorkomende haartransplantatie technieken die in binnen- en buitenland worden toegepast. Andere nieuwe technieken zoals het transplanteren van haarstamcellen bevinden zich in een experimentele fase. De FUT-techniek is bekend om het typische haartransplantatie litteken dat na de ingreep zichtbaar is. Het litteken ontstaat omdat een stukje huid uit het donorgebied wordt verwijderd en in losse grafts wordt versneden. De grafts worden vervolgens in de transplantatiegebieden geplaatst. Herstel na een FUT-haartransplantatie is lang en kan gepaard gaan met nabloedingen en infecties.

De FUT-techniek was jarenlang de meest toegepast methode om een haartransplantatie toe te passen. Met de ontwikkeling en verfijning van de techniek en apparatuur, gebruiken tegenwoordig steeds meer klinieken alleen de FUE-methode. Zonder dat er in uw huid wordt gesneden en/of gehecht worden de haarzakjes met een holle naald uit uw haarkrans geëxtraheerd en in de kale gebieden geplaatst. Het herstel verloopt vlot en de kans op complicaties is zeer klein. Bij het samenstellen van de haartransplantatie kosten mannen wordt rekening gehouden met de gebruikte techniek. FUT-haarimplantaties worden goedkoper aangeboden dan wanneer een arts de FUE-techniek toepast. Het aantal klinieken dat de verouderde techniek nog aanbiedt en toepast neemt af. 

De voordelen van de FUE-methode zijn:

 • Minder ingrijpend;
 • Geen hechtingen;
 • Mesvrije;
 • Snel herstel;
 • Kleine kans complicaties;
 • Geen zichtbare littekens;
 • Natuurlijke resultaten.
Verschillen binnen- en buitenland

Haartransplantatie kosten binnen- en buitenland

Naast het verschil in techniek zit er ook een groot verschil in de haartransplantatie kosten voor mannen bij binnen- en buitenlandse haarklinieken. Waar u bij een kliniek in Nederland al gauw een bedrag tussen € 3.300 en € 10.000 betaald, liggen de tarieven in het buitenland zoals Turkije gemiddeld 25% tot ruim 50% lager. Dit verschil ontstaat niet altijd door het verschil in kwaliteit of het niveau van de zorg. Buitenlandse klinieken hebben te maken met lagere maandkosten, waardoor behandelingen en ingrepen voor een lager tarief aangeboden kunnen worden.

Het verschil in prijs wordt nog groter, doordat Nederlandse haarklinieken tijdens een dagbehandeling aanzienlijk minder haarzakjes transplanteren dan dat buitenlandse collega’s doen. Hoe ontstaat dit verschil in aantal? In het buitenland werkt een haarchirurg samen met een team van assistenten. Deze geoliede samenwerking wordt zowel bij het oogsten als terugplaatsen van de grafts toegepast, waardoor tot maximaal 4.250 haarzakjes behandeld worden.

Inbegrepen bij behandeling Turkije:

 • Retour ticket, overleg luchthaven;
 • Drie overnachtingen – 5* hotel;
 • Transfer ter plaatse;
 • Toepassing Sapphire t.w.v. € 250;
 • Nazorg en controles in Nederland;
 • 17 jaar groeigarantie.
Kosten vergelijken

Haartransplantatie kosten vergelijken mannen

Het diverse aanbod en de uiteenlopende kosten, maken het nemen van een beslissing er niet eenvoudiger op. Als voorbereiding op een eventuele haartransplantatie kunt u zich bij meerdere haarklinieken laten adviseren. Om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden in binnen- en buitenland kunt u de verschillende klinieken met elkaar te vergelijken. Tegenwoordig kunt u de vergelijking maken, zonder daarvoor eerst naar het buitenland te reizen. Verschillende van origine buitenlandse haarklinieken beschikken over een vestiging in Nederland. Het grote voordeel hiervan is dat u te woord wordt gestaan door Nederlandssprekende consulenten en dat u in principe alleen voor de haartransplantatie zelf naar de kliniek in het buitenland reist. FUE Perfect heeft vestigingen in Hoofddorp en het Turkse Istanbul. In tegenstelling tot andere Turkse haarklinieken, kunt u er ook voor kiezen om de haartransplantatie in de kliniek in Hoofddorp toe te laten passen. Haartransplantatie tarieven in Hoofddorp liggen tussen € 1.950 en € 3.950 en bij de kliniek in Istanbul € 1.950 en € 2.650.
Ervaring maakt het verschil

Ervaren haarchirurgen maken verschil

FUE Perfect werkt uitsluitend met ISHRS geregistreerde artsen. Onze haarchirurgen wonen regelmatig congressen, meetings, conferenties en workshops bij die door de International Society of Hair Restoration Surgery worden georganiseerd. Jaarlijks worden bij de klinieken in Hoofddorp en Istanbul honderden FUE-haartransplantaties bij mannen en vrouwen toegepast. De jarenlange ervaring heeft als voordeel dat de haarchirurg de techniek uitstekend beheerst en natuurlijke resultaten kan bereiken.

Wanneer u een goedkope haartransplantatie toe laat passen door een beginnend haartransplantatie specialist kan het resultaat tegenvallen, door bijvoorbeeld een onnatuurlijk ogende haargrens. Bovendien voldoen de klinieken van FUE Perfect aan alle vereisten die de overheid stelt op het gebied van zorg en hygiëne. U bent in ervaren handen. Ook tijdens uw verblijf in Turkije is Nederlandstalige begeleiding aanwezig, zodat u in staat bent zonder misverstanden te communiceren met de arts en meewerkend assistenten.

Let bij bij uw keuze:

 • Kwaliteitskeurmerk;
 • ISHRS registratie;
 • Goede ervaringen;
 • Ervaring behandeld arts;
 • Kosten opbouw.
Maatwerk

Haartransplantatie kosten op maat

Gaat u naar een consult bij een haarchirurg en/of een haarkliniek? Wanneer u zich voorbereidt op een haartransplantatie en naar een intakegesprek gaat, dan zijn er een aantal zaken waar u extra aandacht aan kunt besteden en die u helpen bij het nemen van een verantwoorde beslissing.

Een haartransplantatie is een ingreep die voor een succesvol resultaat op maat dient te worden afgestemd. De medewerkers en artsen van FUE Perfect zijn u hierbij graag van dienst. U kunt vrijblijvend met de kliniek kennismaken tijdens een gratis consult in Hoofddorp. De behandelmogelijkheden worden toegelicht en uw situatie wordt beoordeeld. Bent u geschikt voor een FUE haartransplantatie, dan ontvangt u een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is gratis en bedoelt om u meer inzicht te geven in de behandelmogelijkheden.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een haartransplantatie? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Haartransplantatie kosten

Kosten haartransplantatie

Wij bieden een haartransplantatie aan voor een eerlijke en betaalbare prijs. De kosten van een haartransplantatie hoeven niet duur te zijn. Een behandeling is per definitie persoonlijk dus er is altijd eerst een consult met de arts nodig. Benieuwd naar de kosten van onze behandelingen?

Fue Haartransplantatie

Behandeling Nederland

 • < 1200 Grafts
  € 2.950
 • 1200-2500 Grafts
  € 3.450
 • 2500-3500 Grafts
  € 3.750
 • 3500-4250 Grafts
  € 4.250

Fue Haartransplantatie

Behandeling Turkije

 • < 1200 Grafts
  € 2.150
 • 1200-2500 Grafts
  € 2.350
 • 2500-3500 Grafts
  € 2.650
 • 3500-4250 Grafts
  € 2.850
Fue Perfect

Waarom kiezen voor Fue Perfect kliniek?

Bij Fue Perfect werken onze deskundige artsen nauwkeurig aan uw haartransplantatie. Met de deskundigheid van onze artsen streven ze de hoogste vorm van kwaliteit na. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent over ons en over uw behandeling.

Deskundige artsen

Bij de artsen van Fue Perfect bent u in goede handen. U wordt geholpen door gekwalificeerde haarspecialisten.

Persoonlijk behandelplan

Een haartransplantatie is een voor iedereen verschillend. In een persoonlijk behandelplan gaan wij in op uw situatie.

Behandel locatie keuze

Als u kiest voor een haartransplantatie bij Fue Perfect heeft u de keuze tussen een behandeling in Turkije of Nederland.

Klantenervaringen

Ervaring over haartransplantatie

Iedere patient bij Fue Perfect heeft een unieke motivatie om een haartransplantatie uit te voeren. Bent u benieuwd naar de ervaringen met een haartransplantatie van andere bij Fue Perfect lees dan snel verder en wellicht zien wij u snel in onze kliniek voor een vrijblijvend consult.

review-1
Mijn haar werd dunner waardoor ik erg onzeker werd. Ik ben onwijs blij met het resultaat.
Marloes van Nieuwkoop
man-2
Dankzij het vakmanschap van FuePerfect heb ik mijn zelfvertrouwen weer helemaal terug.
Antonie Graafveld

Veel gestelde vragen over kosten

Heeft u ondanks alle informatie alsnog een vraag? Neem gerust contact op.

Pagina geschreven door:
Bij FuePerfect voorzien wij u van deskundig advies over haartransplantaties in Nederland en Turkije. Onze expert op het gebied van haartransplantaties is Drs. Deniz Akdogan. Deniz is lid van de Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie (NVVCC). Tijdens zijn studie heeft hij in 2008 een medische opleiding aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een haartransplantatie? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.