Skip to content

Haaruitval

Mannen en vrouwen die hun haar verliezen maakt het niet uit aan welke vorm van kaalheid zij lijden. Zij willen weer een mooi kapsel, volume in het haar en geen dunne of volledig kale plekken op het hoofd. Een haartransplantatie kan uitkomst bieden.

Wat is kaalheid?

Eigenlijk is kaalheid simpel uit te leggen: wanneer er meer haar uitvalt dan aangemaakt wordt is er sprake van kaalheid. Een haar blijft bij een gezond mens tussen drie tot vijf jaar op de hoofdhuid zitten. Het haar groeit zoals we dat gewend zijn. Wanneer de haar uiteindelijk uitvalt is het haarzakje waar de haar uitgroeit in rustfase en produceert drie maanden niets. Normaliter zou er een volgende herhalende cyclus starten. Wordt de haar niet vervangen in het haarzakje, dan treedt kaalheid op.
Alles over haaruitval

Over haar

Een mens heeft gemiddeld 100.000 tot 150.000 haarzakjes op het hoofd. Dagelijks vallen er, in een normaal geval, zo’n 50 tot 100 uit. Wanneer dat aantal hoger is is er sprake van overmatig haaruitval. In een mensenleven kan een haarzakje ongeveer twintig keer een haar laten groeien voordat het afsterft. In de praktijk zijn er ook mannen en vrouwen die al vroeg in hun leven met kaalheid kampen. Vaak is de oorzaak dat haarzakjes overgevoelig zijn voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Wanneer dit het geval is dan verhindert dat een goede doorbloeding van de haarzakjes waardoor de groeifase van één haar niet drie tot vijf jaar is, maar soms slechts enkele maanden. Ongeveer 70% van de mannen en 40% van de vrouwen krijgt te maken met kaalheid.

Vormen van kaalheid

Mogelijke oorzaken van kaalheid

Erfelijke kaalheid. Kaalheid is in uw DNA opgesloten, omdat het percentage DHT hoog is. Het zijn de bekende inhammen en kruin die kalen. Bij vrouwen wordt het haar op het hele hoofd vaak dunner. Pleksgewijze haaruitval wordt vaak veroorzaakt door stress waaroor er kale plekken ontstaan op het hoofd, wenkbrauwen die uitvallen.

Tijdelijke haaruitval. Dit kan veroorzaakt worden door hoge koorts, een ontsteking, na een bevalling of geslachtsziekte. Ook kan haaruitval een bijwerking van medicijnen zijn, bijvoorbeeld bij een chemokuur.

Trichotillomanie Mensen die voortdurend aan het haar trekken of te veel en te vaak haar te strak in een staart doen.

Kale plekken veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeluk (verwonding of verbranding), bestraling van de huid of litteken. De plekken blijven kaal zonder cosmetische ingreep (indien mogelijk)

voorbereiding-haartransplantatie
Alopecia androgenetica
Kaalheid bij mannen
jeukende-hoofdhuid
Alopecia areata
Pleksgewijze kaalheid

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een haartransplantatie? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Haartransplantatie kosten

Kosten haartransplantatie

Wij bieden een haartransplantatie aan voor een eerlijke en betaalbare prijs. De kosten van een haartransplantatie hoeven niet duur te zijn. Een behandeling is per definitie persoonlijk dus er is altijd eerst een consult met de arts nodig. Benieuwd naar de kosten van onze behandelingen?

Fue Haartransplantatie

Behandeling Nederland

 • < 1200 Grafts
  € 2.950
 • 1200-2500 Grafts
  € 3.450
 • 2500-3500 Grafts
  € 3.750
 • 3500-4250 Grafts
  € 4.250

Fue Haartransplantatie

Behandeling Turkije

 • < 1200 Grafts
  € 2.150
 • 1200-2500 Grafts
  € 2.350
 • 2500-3500 Grafts
  € 2.650
 • 3500-4250 Grafts
  € 2.850
Fue Perfect

Waarom kiezen voor Fue Perfect kliniek?

Bij Fue Perfect werken onze deskundige artsen nauwkeurig aan uw haartransplantatie. Met de deskundigheid van onze artsen streven ze de hoogste vorm van kwaliteit na. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent over ons en over uw behandeling.

Deskundige artsen

Bij de artsen van Fue Perfect bent u in goede handen. U wordt geholpen door gekwalificeerde haarspecialisten.

Persoonlijk behandelplan

Een haartransplantatie is een voor iedereen verschillend. In een persoonlijk behandelplan gaan wij in op uw situatie.

Behandel locatie keuze

Als u kiest voor een haartransplantatie bij Fue Perfect heeft u de keuze tussen een behandeling in Turkije of Nederland.

Klantenervaringen

Ervaring over haartransplantatie

Iedere patient bij Fue Perfect heeft een unieke motivatie om een haartransplantatie uit te voeren. Bent u benieuwd naar de ervaringen met een haartransplantatie van andere bij Fue Perfect lees dan snel verder en wellicht zien wij u snel in onze kliniek voor een vrijblijvend consult.

review-1
Mijn haar werd dunner waardoor ik erg onzeker werd. Ik ben onwijs blij met het resultaat.
Marloes van Nieuwkoop
man-2
Dankzij het vakmanschap van FuePerfect heb ik mijn zelfvertrouwen weer helemaal terug.
Antonie Graafveld

Veel gestelde vragen over kaalheid

Heeft u ondanks alle informatie alsnog een vraag? Neem gerust contact op.

Pagina geschreven door:
Bij FuePerfect voorzien wij u van deskundig advies over haartransplantaties in Nederland en Turkije. Onze expert op het gebied van haartransplantaties is Drs. Deniz Akdogan. Deniz is lid van de Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie (NVVCC). Tijdens zijn studie heeft hij in 2008 een medische opleiding aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een haartransplantatie? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.