06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

Jeukende hoofdhuid na haartransplantatie

Published by Charlotte Dekker on

Jeukende hoofdhuid na haartransplantatie

Er is geen twijfel over mogelijk. Het ondergaan van een haartransplantatie is erg spannend is. Je staat op het punt om jouw haar verlies op een effectieve manier te gaan behandelen. Net als bij elke andere procedure gaat een haartransplantatie gepaard met een herstelperiode. In deze periode zal je een zekere mate van jeuk op de hoofdhuid kunnen krijgen. 

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent als het zo ver is.Het jeuken van de huid is normaal bij een genezingsproces. Onthoud dat de haartransplantaten uit het donorgebied van de hoofdhuid worden verwijderd. Hierdoor ontstaan er kleine gaatjes. Het moment dat deze gaatjes gaan genezen zal dit jeuk veroorzaken.

Bel met dringende vragen naar onze kliniek 020-2610932 of stuur een bericht via onze contactpagina.

Genezingsproces na haartransplantatie

De kleine wondjes die tijdens de haartransplantatie behandeling gemaakt worden zijn net als elke andere wond op het lichaam. Wanneer een snee of incisie aan het genezen is gaat dit jeuken. Kortom een jeukende hoofdhuid na een haartransplantatie betekent dat je huid aan het genezen is.
jeuk na haartransplantatie, jeukende hoofdhuid, haartransplantatie, haartransplantatie nazorg

Waarom gaan wonden jeuken?

De huid is gewond en kan bloeden afhankelijk van de grootte van de wond. Het bloeden zal stoppen en de bloedstolsels drogen op. Deze bloedstolsels vormen een beschermend laagje over de wond. Dit zorgt ervoor dat het gebied een minimale kans heeft op bacteriële en andere infecties.

Na een haartransplantatie kan je een zekere mate last krijgen van gevoeligheid en zwelling. Zwelling na een haartransplantatie is heel normaal. De huid wordt dan hersteld door witte bloedcellen en bloedplaatjes.


Naarmate de tijd verstrijkt vult nieuw weefsel de wond. Binnen een paar weken zal er een nieuwe huid groeien op het behandelde gebied. Deze periode van herstel gaat van start wanneer de huid jeukt en de korstjes eraf beginnen te vallen.

Wanneer gaat de jeuk na een haartransplantatie weg?

Jeuk na een haartransplantatie duurt meestal 1 week. In zeldzame gevallen kan het echter tot 4 weken duren voordat het verdwijnt. Jeuk op de hoofdhuid kan met name erger zijn in de eerste 4-5 dagen na de haartransplantatie. Dit is vooral het geval wanneer je de kruin niet kunt wassen. Het moment dat je dit gebied voor het eerst weer kan wassen zal de jeuk direct verminderen.

Wat kan ik doen tegen de jeuk?

Door je te houden aan de instructies van de arts na de behandeling kan het jeuken van de hoofdhuid beperkt worden. Zweten is een van de grootste boosdoeners als het gaat om jeuk op de hoofdhuid. 

Lees hier meer over instructies na de behandeling

De volgende activiteiten dienen daarom zo lang mogelijk vermeden te worden:

– sexuele activiteiten
– zwemmen
– sauna en hete baden
– sporten
– zonlicht

Wat betreft remedies kunnen zoutwater spray, antihistaminica en medicinale milde shampoo je erg helpen. Gebruik dit echter alleen in overleg met de arts. Gebruik de medicijnen zoals voorgeschreven door de arts en volg alle instructies op van de chirurg.

Vermijd roken en het consumeren van alcohol een paar weken voor en na de operatie volledig. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt. Als de hoofdhuid te veel jeukt kan je olie of vaseline aanbrengen volgens de aanbeveling van de arts. Dit zal je helpen om de jeuk tot op zekere hoogte onder controle te houden.
Als je al deze adviezen opvolgt ben je binnen de kortste keren weer genezen van je haartransplantatie.

Kosten haartransplantatie

Benieuwd naar de kosten van een haartransplantatie? Neem dan een kijkje op een van onze tarieven pagina’s. Haartransplantatie kosten Nederland of Haartransplantatie kosten Turkije.

Bel met vragen naar 020-2610932 of vraag een vrijblijvend consult aan via onze contactpagina.

Categories: Blog

1 Comment

Best Dating App 2021 · 3 december 2021 at 00:16

❤️ Alice want to meet you! Click Here: http://bit.do/fSLEo ❤️

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat met Fue Perfect