06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

Instructies na de behandeling – Verzorgingsroutine

Een frisse en volle haardos geeft iedereen vertrouwen. Zodra je een nieuwe bos haar hebt wil je hier natuurlijk de prioriteit aan geven om goed voor je haar te zorgen. Het aannemen van een gezonde en effectieve haar verzorgingsroutine is erg belangrijk. Zowel voor het nieuwe haar als voor de genezing.

Het kost niet veel moeite om een haar verzorgingsroutine op te bouwen en zo voor je nieuwe haar te zorgen. In de genezingsperiode is het erg belangrijk om voorzichtig met je haar en hoofdhuid om te gaan. De huid is nog beurs en de haarzakjes zijn nog fragiel. Verkeerde nazorg kan leiden tot een minder soepel herstel.


Genezing haartransplantatie

haar verlies, kaal worden, haartransplantatie, mannen kapselsNa 4 weken vallen de haren uit. Maak je niet druk dit is normaal (dit is het begin van het zogenaamde shock moment). Na 3 maanden beginnen de haren weer te groeien. Na 9 maanden tot  een jaar is het eindresultaat zichtbaar.

Er zijn enkele belangrijke punten om op te letten tijdens het genezingsproces na de behandeling. Het zorgvuldig zorgen voor de hoofdhuid de eerste paar weken is cruciaal voor een geslaagd eindresultaat.


Houd rekening met de volgende nazorg instructies:
Algemeen advies. Stoppen met roken aangeraden. Geen tondeuse gebruiken over de geïmplanteerde grafts.

 • Week 1
  – Wondvocht kan uit het gebied komen, leg een dunne handdoek of iets dergelijks op – — Het hoofdkussen om dit te beschermen
  – Vliegen mag de dag na de behandeling
  – Autorijden mag de dag na de ingreep (Let op uw hoofd bij het instappen)
  – Toiletbezoek zittend (ook voor de heren) 1e paar dagen.
  – Eerste 3 dagen zoutarm eten
  – Eerste week na de behandeling geen seksuele handelingen verrichten
 • Week 2
  – 10 dagen niets op je hoofd dragen, daarna een hoed of muts, géén pet
  – 10 dagen op de rug slapen met een opgerolde handdoek in de nek
  – Alle drukverhogende momenten vermijden de eerste 14 dagen
  – Na 2 weken mag er gefietst worden
  – Stoppen met roken aangeraden, anders na 2 weken indien 1 sigaret
 • Week 3
  – 3 weken na de haartransplantatie niet tillen, 3 maanden niet zwaar tillen
  – Pas na 3 weken hardlopen/cardio, na 4 weken zwemmen
 • Week 8+fitness, zwaar tillen, inspanning-Pas na 2 maanden intensieve sporten zoals fitness, boksen, teamsport, duiken
  – Volle zon 2 maanden vermijden. Regen 3 weken vermijden
  – Gedurende de eerste 6 maanden geen tondeuse gebruiken over het donorgebied, laten knippen
  – Douchen: zie instructies hoe te wassen Sauna: na 2 maanden
  – Tot ongeveer 12 maanden na de behandeling kan gevoelloosheid optreden in het hoofdgebied; Het achterhoofd bij prikkels goed masseren

Tips voor haarverzorging na een haartransplantatie

Het genezingsproces is voorbij, je geniet van een volle bos haar en een prachtige haarlijn. ​​Het is erg belangrijk om goed voor je nieuwe haar te zorgen. Met een goede verzorging voorkom je gespleten punten, olie ophoping en breuken die het haar verzwakken.

De ideale haar verzorgingsroutine verschilt per persoon. Enkele basisprincipes kunnen helpen om je haar – ongeacht de persoonlijkheid – gezond te houden.

– Less is more, zeker als het om je shampoo gaat. Shampoo is ontwikkeld om je haar schoon te maken. Echter is overmatig gebruik niet goed voor je haar. Gebruik maximaal 2 keer per week shampoo. Door het wassen verwijder je alle oliën en mineralen die het haar gezond en glanzend houden.
– Vermijd geparfumeerde shampoo’s. Zoek naar producten die vrij zijn van sulfaten, parabenen, kleurstoffen, GGO’s en minerale oliën. Deze ingrediënten kunnen je haar uitdrogen en ophoping veroorzaken die de glans dof maakt.
– Wees voorzichtig met nat haar. Nat haar is veel kwetsbaarder dan droog haar.
– Gebruik geen harde katoenen handdoek op je haar te drogen. Kies voor een schoon t-shirt in plaats van een handdoek. Borstel of kam je haar voordat je gaat douchen in plaats van daarna.
– Gebruik geen warme styling tools. Investeer in een haardroger met een verkoelende optie. Gebruik een stijltang die werkt zonder boven de 300 graden te komen. Hitte beschermende producten worden ook aanbevolen.
– Ga regelmatig naar je kapper om gespleten punten te trimmen. Elke zes tot acht weken dode punten wegknippen. Dit voorkomt het splijten van het haar en bevorderd een gezondere en snellere haargroei.
– Vermijd opsteek kapsels. Strakke opsteek kapsels leggen stress op de haarzakjes. Vermijd ook producten zoals sterke gel of haarlak.


Dieet voor gezond haar na een haartransplantatie

schijf van 5, eet gezond, goed dieetEen gevarieerd, gezond dieet zal je haar de nutriënten geven die het nodig heeft om vol en gezond te groeien. De volgende voedingsmiddelen zijn een goede basis voor een gezond dieet:

– Vissen, zoals zalm, tonijn of forel, zijn rijk aan eiwitten en vitamine D, evenals omega-3-vetzuren

– Walnoten zijn ook rijk aan vetzuren, biotine en vitamine E helpen je haar beschermen tegen beschadiging.

– Eieren bevatten, naast eiwitten, zink, selenium, zwavel en ijzer, dat zuurstof naar je haarzakjes transporteert.

– Bosbessen zijn rijk aan vitamine C, wat van cruciaal belang is voor de bloedsomloop naar de hoofdhuid.

– Spinazie heeft bètacaroteen, foliumzuur en vitamine C, die allemaal gunstig zijn voor hoofdhuid oliën.


Instructies voor de behandeling

Ook de instructies voor een haartransplantatie behandeling zijn erg belangrijk. Lees onze Instructies voor een haartransplantatie behandeling zorgvuldig door. Zijn er nog punten die jij graag wilt bespreken met een arts? Neem dan contact met ons op.

Kosten haartransplantatie

Benieuwd naar de kosten van een haartransplantatie? Neem dan een kijkje op een van onze tarieven pagina’s. Haartransplantatie kosten Nederland of Haartransplantatie kosten Turkije.
Bel met vragen naar 020-2610932 of vraag een vrijblijvend consult aan via onze contactpagina.

Meer weten over een haartransplantatie Turkije of Nederland? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan!

Fue Perfect op Instagram

Once upon a time we transplanted some hair…

#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

www.fueperfect.com 🧔‍♂️
#baardtransplantatie #beardtransplant #baard #beard #fue
...

Just smile, you can get your hair back! 😊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Vanaf januari 2022 kunt u ook op zaterdag terecht voor een consult met een van onze deskundigen👨‍⚕️

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

signature of perfection 🖊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Ben ik geschikt voor haartransplantatie?

Doe de test!
Chat met Fue Perfect
consult aanvragen
close slider