06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

Ook voor vrouwen!

Haaruitval vrouwen

Kaal worden; de angst van veel vrouwen

De schrikbeeld of liever nachtmerrie voor een vrouw is dat ze haar haar verliest. Dun haar waarbij de hoofdhuid door het kapsel heen schemert. Hoewel er veel oorzaken zijn aan te wijzen voor haarverlies is bij vrouwen de meest voorkomende oorzaak van haaruitval alopecia androgenetica. Deze aandoening is erfelijk bepaald en komt bij circa 15% van alle vrouwen vóór de menopauze voor. Naarmate de leeftijd vordert komt kaalheid vaker voor bij vrouwen. 40% van alle vrouwen ouder dan 70 jaar worden daardoor getroffen. Bij Fue Perfect hebben wij ruimschoots ervaring om haartransplantaties te doen bij vrouwen met haarverlies kaalheid. Onze artsen geven hun advies op heldere wijze.

Oorzaken

Kaalheid bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben:

  • Erfelijke aanleg (alopecia androgenetica)
  • Stress (Telogeen effluvium)
  • Kaalheid op plekken (Alopecia areata)
  • Kaalheid in voorste haarlijn (frontale fibroserende alopecia)

Onze artsen zien direct met welke vorm u te maken heeft. Zij geven advies op maat bij het eerste consult. Indien een haartransplantatie aan de orde kan zijn voor uw situatie dan geven zij dat aan. De behandeling kan in zowel in Nederland als Turkije uitgevoerd worden. Tijdens uw eerste kennismaking kunt u alles vragen aan onze artsen: over de behandeling, de kosten en de nazorg.

Plaatselijk haaruitval

Laten we vooropstellen: in het algemeen zijn er weinig vrouwen die plaatselijk haaruitval hebben. Van vrouwen in de leeftijd van veertig en hoger ervaart 40% dat hun haar dunner wordt, maar is van kaalheid nog geen sprake. Dat is vervelend en vaak pijnlijk, omdat het haar een belangrijk deel van de identiteit van een vrouw bepaalt.

Er zijn slechts kleine verschillen tussen een haartransplantatie bij mannen en haartransplantatie bij vrouwen. Bij haartransplantatie voor vrouwen wordt vaak gekozen voor een haarsparende behandeling: de haren niet worden geminimaliseerd. Met een speciale techniek vindt de transplantatie plaats.

Haartransplantatie voor vrouwen FAQ</3>

Verschillende vragen over de haartransplantatie behandeling bij vrouwen komen regelmatig terug. We hebben voor u de meest voorkomende vragen over deze behandeling opgesomd, waarbij iedere keer een kort en duidelijk antwoord op de vraag wordt gegeven.

1. Komt Alopecia androgenetica voor bij vrouwen?

Ja. Waar vaak ten onrechte wordt aangenomen dat erfelijke haaruitval alleen mannen treft, krijgt ook een grote groep vrouwen hiermee te maken. In tegenstelling tot mannen komt het haarverlies bij vrouwen vaak vanaf of na de menopauze tot uiting. Vrouwen zien de haardos verspreid dunner worden en van kale plekken of volledige kaalheid is vrijwel nooit sprake.

2. Hoe weet ik of ik alopecia androgenetica heb?

Zowel uw huisarts als een dermatoloog kunnen de oorzaak van het haarverlies vaak op eenvoudige wijze vaststellen, zonder dat daar aanvullend onderzoek voor nodig is. Om eventueel andere oorzaken uit te sluiten kan een bloedonderzoek en/of een haarwortel onderzoek voorgesteld worden.

3. Welk haargroeimiddel kunnen vrouwen met haaruitval gebruiken?

Vrouwen kunnen onder andere Minoxidil lotion gebruiken. Artsen schrijven ook geregeld de Diane pil voor bij haaruitval. Bekende middelen als Dutasteride en Finasteride mogen niet zomaar door vrouwen gebruikt worden. De mogelijke bijwerkingen hiervan kunnen ingrijpende en blijvende gevolgen hebben. Gebruik alleen wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen die door een arts worden voorgeschreven. Steeds meer vrouwen kiezen voor een PRP behandeling of mesotherapie behandeling tegen haaruitval.

4. Kiezen veel vrouwen voor een haartransplantatie?

Met de komst van moderne behandeltechnieken en verfijning van bestaande haartransplantatie apparatuur, is het niet langer noodzakelijk om het haar voor de ingreep helemaal af te scheren. Vrouwen hechten veel waarde aan een gezonde haardos en het voorheen verplichte millimeteren van het haar was de voornaamste reden om de haartransplantatie links te laten liggen. De afgelopen jaren is een nieuwe trend zichtbaar en tonen steeds meer vrouwen interesse in de ingreep.

5. Wordt een haartransplantatie bij vrouwen ook in Turkije uitgevoerd?

Turkse haarchirurgen staan wereldwijd bekend als specialisten binnen hun vakgebied. De FUE methode wordt succesvol toegepast bij mannen en vrouwen. Jaarlijks worden de Turkse haarklinieken bezocht door duizenden vrouwen van over de hele wereld.

6. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Ondanks de uitstekende resultaten die worden bereikt, komt niet iedere vrouw (of man) voor de ingreep in aanmerking. Uw situatie wordt bekeken en besproken tijdens een consult bij een haartransplantatie specialist. Naast uw hoofdhuid, haaruitval en donormateriaal wordt aandacht besteed aan uw gezondheid, medisch verleden en medicijngebruik. Als u bekend bent met hart- en/of vaataandoeningen, bepaalde auto-immuunziekten of diabetes kan de haartransplantatie afgeraden worden. Ook wanneer u niet voldoende donorhaar heeft is een alternatieve behandeling geschikter.

7. Wordt een haartransplantatie met ander donormateriaal uitgevoerd?

Nee, de ingreep kan uitsluitend met gebruik van lichaamseigen materiaal toegepast worden.

8. Welke techniek wordt toegepast?

Vrouwen die een haartransplantatie ondergaan, worden vrijwel altijd behandeld met de haarsparende FUE-techniek. Dit betekent dat na aankomst in de kliniek een reepje in het donorgebied wordt geschoren, waarna de grafts geoogst worden. Als uw haar lang genoeg is, valt dit na afronden van de behandeling over het geschoren gedeelte heen.

9. Wordt een haartransplantatie bij vrouwen onder narcose uitgevoerd?

Nee, de ingreep wordt uitsluitend onder plaatselijke verdovingen toegepast. Zowel het donorgebied als de ontvangstgebieden worden door middel van een aantal injecties verdoofd. Het zetten van de injecties wordt doorgaans als het vervelendste gedeelte van de ingreep ervaren. Dit is van korte duur. Als de verdovingen zijn ingewerkt, voelt u niets van het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes.

10. Is een haartransplantatie in Turkije goedkoper?

FUE Perfect biedt u de mogelijkheid om de ingreep in Nederland of in Turkije te ondergaan. De kosten voor de ingreep in Nederland liggen tussen € 1.950 en € 3.950, terwijl dit in de kliniek in Turkije tussen € 1.950 en € 2.650 is. De prijzen in Turkije zijn lager, omdat onder andere de loonkosten en huisvestingskosten lager zijn dan in Nederland.

11. Worden de kosten voor een haartransplantatie bij vrouwen vergoed?

Zorgverzekeraars beschouwen een FUE haartransplantatie als een cosmetische ingreep. Vanuit de basisverzekering zijn er geen vergoedingsmogelijkheden en ook aanvullende zorgverzekeringen bieden weinig tot geen mogelijkheden. Als het haarverlies een gevolg is van ongevallen en/of brandwonden kan een zorgverzekeraar een uitzondering maken. De voorwaarden kunt u nalezen in uw zorgpolis.

12. Kan ik een haartransplantatie in termijnen betalen?

Ja. Nederland kent een aantal kredietverstrekkers die zich gespecialiseerd hebben in het financieren van cosmetische ingrepen. Maak tijdens het consult bij de haarkliniek kenbaar dat u de ingreep in termijnen wilt betalen. De medewerkers kunnen u in contact brengen met een kredietmaatschappij.

13. Is het resultaat van een haartransplantatie bij vrouwen direct zichtbaar?

Nee, dat is niet het geval. Twee tot vier weken na de ingreep ziet u dat het getransplanteerde haar uitvalt en het haargroeiproces in de rustfase terecht komt. Dit duurt zo’n drie maanden, daarna wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Pas 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie is het eindresultaat zichtbaar.

14. Is het gebruikelijk om na een haartransplantatie een haargroeimiddel te gebruiken?

Eventueel kunt u Minoxidil lotion gebruiken. Doe dit alleen na overleg met de haartransplantatie specialist. Het gebruik van een haargroeimiddel versnelt de haargroei overigens niet. Begin pas een aantal weken na de ingreep met het middel en gebruik nooit meer dan dat de arts voorschrijft.

15. Hoelang moet ik in de haarkliniek blijven?

De haartransplantatie vindt tijdens een dagbehandeling plaats. Als de ingreep in Nederland wordt toegepast, kunt u na het afronden de kliniek verlaten en naar huis gaan. Wordt u in Turkije behandeld? Dan gaat u na de ingreep terug naar het hotel. In de regel kunt u een dag later naar huis reizen.

16. Hoelang ben ik na een haartransplantatie uit de running?

De hoofdhuid geneest binnen 7 tot 10 dagen. Afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u verricht, kunt u een aantal dagen na de ingreep terug aan het werk. Zware inspanningen dienen de eerste weken vermeden te worden. Tijdens een consult kan een specialist aangeven hoelang u naar verwachting uit de running bent. Vier tot zes weken na de haartransplantatie kunnen alle werkzaamheden en sportieve activiteiten weer zoals voorheen uitgevoerd worden.

17. Kan ik mijn hoofdhuid bedekken na de haartransplantatie?

Het dragen van hoofddeksels zoals mutsen, petjes en hoeden doet u de eerste weken bij voorkeur niet. Daarna kunt u uw hoofdhuid bedekken met hoofddeksels die niet te strak zitten. Ook een haarwerk of pruik kunnen gedragen worden. Deze hebben geen nadelige invloed op de natuurlijke haargroei.

Meer weten over een haartransplantatie Turkije of Nederland? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan!

Fue Perfect op Instagram

www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

signature of perfection 🖊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

We are ready! 💪🏼

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Perfect result of 2850 grafts with FUE and DHI combi treatment 😎

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

PRP day 💉

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek ...

Ben ik geschikt voor haartransplantatie?

Doe de test!
Chat met Fue Perfect
consult aanvragen
close slider