06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

Wilt u meer weten over de kosten van haarimplantaten? Ieder mens verliest dagelijks tussen de 50 en 100 haren. Dit is geen probleem, want bij een gezonde haardos groeien de uitgevallen haren meestal weer aan. Wanneer dit niet het geval is, dan kunnen dunne en uiteindelijke zelfs kale plekken ontstaan. Veel mensen vinden de uitgedunde haardos vervelend en zoeken een oplossing. Een FUE haartransplantatie biedt een blijvende oplossing bij erfelijke kaalheid. De haarimplantaten kosten zijn divers en vergelijken kan interessante voordelen opleveren.

Samenstelling haarimplantaten kosten

De voorbije decennia heeft de haartransplantatie veel bekendheid gekregen, waardoor het tegenwoordig wereldwijd één van de meest toegepaste cosmetische ingrepen is. Publiciteit in zowel binnen- als buitenland heeft gezorgd voor een toename van het aantal haarklinieken. Niet alleen de toegepaste behandeltechnieken verschillen, ook de kosten voor de ingreep zijn divers. Verbetering van verouderde technieken, zoals de FUT methode, heeft ervoor gezorgd dat er na de ingreep nauwelijks littekens zichtbaar zijn. Waar worden haarimplantaten kosten op gebaseerd?

 • Naamsbekendheid en locatie van de haarkliniek.
 • Ervaring van de behandelend artsen en specialisten.
 • Techniek die wordt toegepast.
 • Aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd.
 • Bijkomende kosten voor aanvullende zorg- en/of dienstverlening.
Verschil binnen- en buitenlandse haarimplantaten kosten

Als u de kosten van een haartransplantatie bekijkt dan kan de prijs u in eerste instantie afschrikken. Nederlandse haarklinieken hebben relatief hoge tarieven, zo betaald u bij FUE Perfect in Hoofddorp een bedrag tussen € 1.950 en € 3.950. Kijkt u naar de tarieven die in het buitenland gehanteerd worden, dan ziet u dat deze aanmerkelijk lager zijn dan in Nederland. FUE Perfect heeft naast de kliniek in Hoofddorp ook een moderne haarkliniek in het Turkse Istanbul. De ingreep wordt in Istanbul voor bedragen tussen € 1.950 en € 2.650 toegepast. De haarimplantatie wordt in beide vestigingen op vrijwel identieke wijze toegepast en de resultaten die de ervaren specialisten in zowel Nederland als Turkije bereiken zijn uitstekend. Waar zit dan het prijsverschil in? Haarimplantaten kosten kunnen in Turkije goedkoper worden aangeboden omdat de haarkliniek lagere maandkosten en lagere personeelskosten heeft dan in Nederland. De salarissen voor zowel haarchirurgen als haartransplantatie assistenten en kliniekmedewerkers zijn in Turkije lager dan in Nederland. U heeft bij FUE Perfect de keuze om de haartransplantatie in Nederland of in Turkije toe te laten passen.

Uitgebreide haarimplantatie kosten

Dat de kostprijs voor een FUE haartransplantatie voornamelijk bepaald wordt door het aantal grafts dat wordt getransplanteerd, is bekend. Laat u de ingreep in Turkije toepassen dan worden tot 4.250 haarzakjes behandeld en zijn verder bij het behandeltarief inbegrepen:

 • Gratis eerste consult in Hoofddorp.
 • Nazorg en controles in Hoofddorp.
 • Retour vliegticket en 3 overnachtingen in een comfortabel hotel.
 • Transfers van en naar het vliegveld, het hotel en de haarkliniek.
 • 2 x PRP behandeling.
 • 17 jaar groeigarantie.
 • Toepassing van de Saffier haartransplantatie methode t.w.v. € 250.

De haarchirurgen die werkzaam zijn voor FUE Perfect in Istanbul zijn ISHRS geregistreerd en hebben jarenlange ervaring met het toepassen van haartransplantaties bij mannen en vrouwen. Zoals u van een moderne kliniek mag verwachten, wordt er gewerkt met de nieuwste haartransplantatie technieken en apparatuur.

Persoonlijk behandelplan en vergoedingsmogelijkheden

Mannen of vrouwen die te maken hebben met erfelijke kaalheid zoeken elk op hun eigen manier naar oplossingen en manieren om het haarverlies te camoufleren. Ondanks het feit dat vrouwen zelden tot nooit volledig kaal worden, kan een uitgedunde haardos het zelfvertrouwen een behoorlijke deuk geven. Haargroeimiddelen of haarwerken hebben allemaal tijdelijke resultaten en hebben bovendien regelmatig terugkerende kosten. Een FUE haartransplantatie is een dure behandeling die door veel mensen wordt gezien als investering in het persoonlijke welzijn. Het is de enige ingreep bij Alopecia androgenetica die nieuwe haargroei mogelijk maakt. Aangezien niet iedereen gelijktijdig aan de bel trekt, is een haartransplantatie een ingreep die op maat wordt samengesteld. Zo worden er kleinere ingrepen uitgevoerd waarbij minder dan 1.200 haarzakjes worden behandeld, maar vinden ook uitgebreide haartransplantaties van 4.250 haarzakjes regelmatig plaats. Een persoonlijk behandelplan wordt door een specialist samengesteld tijdens een gratis consult in de kliniek. Daarbij wordt onder andere gekeken naar:

 • Uw algehele gezondheid, ziektes en/of aandoeningen en medicijngebruik.
 • De oorzaak van het haarverlies en de mate waarin het haar is uitgevallen.
 • De beschikbaarheid van donormateriaal.
 • Uw verwachtingspatroon en wensen ten aanzien van de ingreep.

Zo wordt de ingreep niet bij iedereen met androgene Alopecia toegepast. Mensen die bekend zijn met chronische aandoeningen en ziekten als diabetes, hart- en vaataandoeningen of auto-immuunziekten kan een alternatieve behandeling voorgesteld worden. De resultaten van de haartransplantatie zijn prima en permanent. Haarklinieken geven zelfs groeigarantie. Ondanks de goede resultaten wordt de ingreep beschouwd als cosmetische behandeling, wat ervoor zorgt dat de kosten vrijwel nooit vergoed worden. Haaruitval als gevolg van brandwonden en/of ongevallen kan voor een zorgverzekeraar reden zijn om toch een beperkte vergoeding toe te zeggen. Voorwaarden en mogelijkheden leest u na in de polis van uw zorgverzekering.

Behandeltechniek haartransplantatie

Ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie technieken staan niet stil. Wellicht is het mogelijk om over een aantal jaren gebruik te maken van een succesvolle haar kloon techniek. FUE Perfect past vooralsnog de moderne FUE techniek toe, ook kunt voor de DHI techniek kiezen. Tijdens het intakegesprek in Hoofddorp worden de verschillende behandeltechnieken aan de hand van foto’s nader toegelicht. De arts geeft aan welke techniek in uw situatie de beste resultaten biedt. Nieuwe technieken die ontwikkeld worden, zijn niet goedkoper dan de huidige methodes. Vaak gaan er jaren van ontwikkelen, verfijnen en testen aan vooraf, voordat een techniek veilig wordt bevonden en breed inzetbaar is.

Consult haarimplantatie mogelijkheden

Heeft u last van haaruitval en zoekt u daarvoor een betaalbare oplossing? FUE Perfect heeft een gemiddelde klantwaardering van 4,5 sterren. De scherpe prijs-kwaliteitverhouding maakt dat de haarchirurgen zowel in Hoofddorp als in Istanbul jaarlijks honderden haartransplantaties met succes toepassen. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij een van onze specialisten. Tijdens het consult maakt u kennis met de haarkliniek en de medewerkers. De specialist toont foto’s van ingrepen die in de kliniek zijn toegepast en overhandigt u een persoonlijk behandelplan met een overzichtelijke kostenopgave. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 020 – 261 09 32.

Haarimplantaten kosten FAQ

Verschillende vragen over haarimplantaten kosten komen regelmatig terug. We hebben voor u de meest voorkomende vragen over deze behandeling opgesomd, waarbij iedere keer een kort en duidelijk antwoord op de vraag wordt gegeven.

1. Hoeveel kost het om haarimplantaten te krijgen?

De kosten van de haartransplantatie zijn zeer variabel en variëren bij FUE Perfect van € 1.950 tot € 3.950. De meeste verzekeringsmaatschappijen beschouwen een haartransplantatie als een cosmetische ingreep en vergoeden de kosten niet.

2. Hoe weet ik wat een haarimplantatie in mijn geval kost?

Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd is de basis van de kostprijs. Ook de kliniek waar de ingreep wordt toegepast is van invloed op het tarief. U krijgt een exacte kostenopgave na een consult bij een specialist.

3. Wat is het verschil tussen een haartransplantatie in Turkije en Nederland?

Het grootste verschil is de prijs. Voor een behandeling bij de FUE Perfect kliniek in Hoofddorp betaalt u een bedrag tussen € 1.950 en € 3.950, in Istanbul daarentegen liggen de tarieven tussen € 1.950 en € 2.650. De ingreep wordt op vergelijkbare manier toegepast. Het verschil in prijs is een gevolg van de lagere maandlasten die de kliniek in Turkije heeft. Zowel algemene kosten als loonkosten zijn in Turkije lager dan in Nederland.

4. Waarom worden de kosten niet door mijn zorgverzekeraar vergoed?

Een haartransplantatie valt onder de cosmetische ingrepen. De meeste mensen die de ingreep ondergaan doen dit niet vanuit een medische noodzaak, maar omdat ze ontevreden zijn over het uiterlijk en zich ongelukkig voelen door het haarverlies. De basisverzekering vergoedt geen cosmetische ingrepen en ook aanvullende verzekeringen bieden zeer beperkte vergoedingsbedragen.

5. Wat is er bij de kostprijs inbegrepen als ik de ingreep in Turkije onderga?

Bij de het tarief zijn naast de ingreep, tot maximaal 4.250 haarzakjes, inbegrepen: gratis consult, nazorg en controles in Hoofddorp. Ook een retourvliegticket, 3 overnachtingen in een comfortabel hotel, transfers, medicatie, 2 PRP behandelingen, en toepassing van de Saffier haartransplantatie zijn inbegrepen.

6. Hoe vaak moet ik naar Turkije?

De FUE Perfect kliniek in Hoofddorp is de plaats waar zowel het eerste consult als de nazorg en controles plaatsvinden. U hoeft alleen voor de haarimplantatie zelf naar Istanbul te reizen.

7. Is het mogelijk om tegen bijbetaling de ingreep onder narcose te ondergaan?

Nee, haarimplantaties worden uitsluitend met plaatselijke verdovingen toegepast.

8. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een haarimplantatie is een eenmalige behandeling. Eventueel kunt u later een tweede ingreep overwegen om het bereikte resultaat verder te laten verdichten.

9. Kan ik de kosten van haarimplantaten gespreid betalen?

Ja. Het is tegenwoordig mogelijk om bij een gespecialiseerde kredietmaatschappij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening aan te vragen om een cosmetische of medische ingreep te financieren. De hoogte van het leenbedrag is afhankelijk van uw financiële situatie en uw kredietverleden. Als u een kredietmogelijkheid krijgt aangeboden, hou er dan rekening mee dat het krediet of de lening bij het BKR in Tiel wordt aangemeld en van invloed kan zijn op uw toekomstige kredietwaardigheid.

10. Waar vind ik de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een haarimplantatie?

FUE Perfect biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland. U heeft bovendien de mogelijk om de ingreep in Hoofddorp of in Istanbul toe te laten passen. Artsen van beide klinieken zijn vakbekwaam en passen jaarlijks honderden FUE haartransplantaties toe.

11. Heb ik garantie op een haarimplantatie?

FUE Perfect geeft 17 jaar groeigarantie. De voorwaarden kunt u opvragen tijdens het consult.

12. Is een haarimplantatie de kosten waard?

In vergelijking met andere behandelingen tegen haaruitval biedt een FUE haartransplantatie als enige blijvend nieuwe haargroei. U kunt het haar verzorgen, knippen, stylen en kleuren zoals u dat voorheen gewend was. Veel mensen beschouwen een haarimplantatie als een investering in hun eigen welzijn.

13. Wat als de ingreep mislukt?

Jaarlijks worden duizenden haartransplantaties uitgevoerd. Slechts in een beperkt aantal gevallen is er sprake van een teleurstelling. De ingreep mislukt vrijwel nooit. Heeft u een verkeerd idee van de ingreep of onrealistische verwachtingen, dan kan het resultaat tegenvallen. Teleurstellingen kunt u voorkomen door een goede voorbereiding.

14. Wat doe ik in geval van complicaties?

Ernstige complicaties zijn een zeldzaamheid. U kunt na de ingreep last hebben van zwellingen, bloeduitstortingen en een enkele keer is er sprake van een nabloeding. Infecties doen zich zelden voor. Als u zich houdt aan de instructies van de haarchirurg dan kunt u rekenen op een vlot herstel. In geval van aanhoudende pijn, roodheid en koorts neemt u contact op met de kliniek.

15. Zit er verschil in de kosten voor haarimplantaten bij mannen en vrouwen?

Nee. De kosten worden berekend op basis van de omvang van de ingreep, het aantal haarzakjes, en de techniek die wordt toegepast. Haarchirurgen maken geen onderscheid tussen mannen en vrouwen.

Meer weten over een haartransplantatie Turkije of Nederland? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan!

Fue Perfect op Instagram

Another great result of FUE method Hair Transplant result!

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Same photo with 8 months difference
🧑🏻‍🦲>👱🏻‍♂️

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

#eyebrow 📐

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

DHI HairTransplant now available in Fue Perfect Istanbul 📍

#dhi #dhihairtransplant #fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

3350 grafts FUE Hair transplant result www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Perfect result of 3400 grafts FUE Hairtransplant treatment 😎

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #botox #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Ben ik geschikt voor haartransplantatie?

Doe de test!
Chat met Fue Perfect