06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

Heeft koud of warm weer invloed op een haartransplantatie?

Published by Charlotte Dekker on

Heeft koud of warm weer invloed op een haartransplantatie?

Een haartransplantatie ondergaan is een levensveranderende beslissing en brengt een investering van tijd en geld met zich mee. Je wilt dan ook een grondig begrip hebben van wat erbij komt kijken en wat je te wachten staat. Niet iedereen staat hier bij stil maar een belangrijke factor om te overwegen is de ideale tijd van het jaar om een haartransplantatie te ondergaan.

Direct een consult aanvragen? Dat kan! Stuur een bericht naar onze contactpagina of bel naar 020-2610932

Heeft warm weer invloed op een haartransplantatie?

In de hete zomermaanden is het normaal om te zweten tijdens dagelijkse bezigheden. Overmatig zweten kan de hoofdhuid irriteren na een haartransplantatie. Deze irritatie uit zich in jeuk, waar je niet aan kan krabben door de getransplanteerde haren. Erg vervelend. 

Directe blootstelling aan de zon zal het genezingsproces belemmeren. Zorg ervoor dat je altijd een losse hoed of pet draagt om de hoofdhuid te beschermen. Na een week mag je een losse hoed of pet dragen zolang ervoor gezorgd wordt dat deze niet tegen de nieuwe haartransplantaten schuurt. 

Als je overweegt een haartransplantatie te ondergaan tijdens de zomermaanden is het belangrijk om de hierboven genoemde punten in acht te nemen. Houd de hoofdhuid schoon en vermijd blootstelling aan zweet en zon gedurende een paar dagen na de operatie.

Lees hier meer over een jeukende hoofdhuid na een haartransplantatie.

Heeft koud weer invloed op een haartransplantatie?

Het hebben van een haartransplantatie tijdens de wintermaanden kan blootstelling aan koudere temperaturen betekenen. Het is belangrijk om te weten dat koude wintertemperaturen het genezingsproces niet verstoren.

Als standaard nazorgmaatregel is het echter nog steeds belangrijk om de hoofdhuid en nieuw geïmplanteerde haartransplantaten te beschermen tegen de weerselementen. Zorg er daarom voor dat je de hoofdhuid een week tot tien dagen na een haartransplantatie niet blootstelt aan de barre winterse elementen. Na een week mag je een losse muts dragen zolang ervoor gezorgd wordt dat deze niet tegen je nieuwe haartransplantaten schuurt.

Wat is de beste periode voor een haartransplantatie?

In de herfst en in de lente zijn de weersverwachtingen het best voor een haartransplantatie. Echter kan je een haartransplantatie ook in de winter of zomer laten uitvoeren. Als je je nieuwe geïmplanteerde haren maar goed beschermd tegen de weersinvloeden van buitenaf.

Het herstelproces en de resultaten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van hoe goed je alle nazorg instructies van de chirurg opvolgt. Wanneer je een Fue haartransplantatie laat uitvoeren Bij Fue perfect zullen onze professionals je voorzien van alle nodige instructies om ervoor te zorgen dat je geweldige resultaten behaalt.

Hieronder volgen enkele basisinstructies voor de nazorg van een haartransplantatie:

  •  Was je haar een paar dagen na de haartransplantatie niet.
  • Was de eerste paar weken de hoofdhuid met een milde shampoo zoals babyshampoo of een speciale shampoo van de arts.
  • Vermijd contactsporten of andere activiteiten waardoor je per ongeluk jouw hoofdhuid kunt aanraken of wrijven.
  • Gebruik een pijnstiller wanneer je je ongemakkelijk voelt.
  • Als je na de behandeling aanhoudende problemen ondervindt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de arts om eventuele problemen vast te stellen en op te lossen.

De instructies van de arts opvolgen na een haartransplantatie behandeling is erg belangrijk. Lees instructies voor de behandeling en instructies na de behandeling zorgvuldig door.  

Kosten Fue haartransplantatie

De kosten van een haartransplantatie verschilt aanzienlijk per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal graft dat er nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen en waar de FUE behandeling wordt uitgevoerd.

Benieuwd naar de kosten van een haartransplantatie? Neem dan een kijkje op een van onze tarieven pagina’s. Haartransplantatie kosten Nederland of Haartransplantatie kosten Turkije.

Bel met vragen naar 020-2610932 of vraag een vrijblijvend consult aan via onze contactpagina.

Categories: Blog

Chat met Fue Perfect