06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

FAQ PRP behandeling

Published by Charlotte Dekker on

FAQ PRP behandeling

Veel vragen over een PRP behandeling komen regelmatig terug. We hebben de meest voorkomende vragen over deze behandeling opgesomd. Iedere vraag wordt hier kort en duidelijk beantwoord.

Ben je geïnteresseerd in een PRP behandeling? Lees dan meer bij PRP behandeling. Direct een consult aanvragen? Dat kan ook! Stuur een bericht naar onze contactpagina of bel naar 020-2610932.

PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Naar Nederland vertaald betekent dit plasma rijke bloedplaatjes. Deze behandeling wordt onder andere toegepast om haaruitval te behandelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eigen bloed. 

Voor deze behandeling worden er één of twee buisjes bloed afgenomen. Dit bloed wordt vervolgens in een centrifuge geplaatst. Met behulp van deze centrifuge worden de plasma rijke bloedplaatjes gescheiden van andere bloedcellen. Vervolgens kan dit bloedplaatjes rijke plasma in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. 

Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor de PRP behandeling. Heb je bijvoorbeeld last van een actieve hoofdhuid infectie zoals eczeem of gordelroos? Dan wordt deze behandeling niet aangeraden. Dit geldt ook wanneer er sprake is van suikerziekte of een stollingsstoornis. 

Ook bij het gebruik van bloedverdunners is deze behandeling vaak geen aanrader. Twijfel je over deze behandeling en of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met één van onze specialisten. 

 Stuur een bericht naar onze contactpagina of bel naar 020-2610932.

Voordat de behandeling plaatsvindt start je altijd met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens de behandeling wordt eerst bloed afgenomen. De afgenomen buisjes bloed worden vervolgens in een centrifuge gestopt. 

Het PRP wordt geïnjecteerd in de hoofdhuid. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een ultrafijne naald.

De kliniek kan direct na de behandeling al verlaten worden. De hoofdhuid op de plaats van de injecties kan een beetje gezwollen en gevoelig aanvoelen. Zowel de eventuele zwellingen als gevoeligheid verdwijnen vaak na ongeveer 48 tot 72 uur. Meestal is er van napijn geen sprake. 

Over het resultaat is geen eenduidig antwoord te geven. Vaak is er meer dan één behandeling nodig voor een optimaal resultaat. Het haar zal qua dikte en gezondheid na 1 behandeling al verbeteren. De behandeling creëert doorgaans geen nieuwe haargroei. 

Het natuurlijke haargroei proces wordt aangedreven omdat de doorbloeding van de haarzakjes wordt gestimuleerd. De PRP behandeling tegen alopecia androgenetica wordt ook preventief uitgevoerd.

Doorgaans wordt deze behandeling niet als pijnlijk ervaren. Afhankelijk van de kliniek waar de behandeling wordt uitgevoerd. Meestal wordt er gewerkt met een plaatselijke verdoving.

 Het gebied dat behandeld is kan na de ingreep wel wat gevoelig zijn. Van (na)pijn is meestal geen sprake. Let op dat wel iedereen de behandeling op zijn of haar eigen manier ervaart.

Voordelen: 

– De behandeling wordt uitgevoerd met eigen bloed.

– Kans op infecties is erg klein. 

– Een PRP behandeling betreft een niet-chirurgische ingreep. 

– Het herstel verloopt snel. 

Nadelen:

– De behandeling werkt niet bij iedereen even goed. 

– Meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Een PRP behandeling is vrij eenvoudig. Hierom duurt de behandeling doorgaans niet langer dan 60 minuten. Direct na de behandeling kan je de kliniek al verlaten. De meeste mensen kunnen direct alweer aan het werk. 

Een PRP behandeling is relatief veilige. De behandeling wordt al jarenlang succesvol toegepast bij mensen met last van haaruitval. Omdat het eigen bloedplasma wordt gebruikt is de kans op overdraagbare aandoeningen nihil. 

Net zoals bij iedere ingreep bestaat er altijd een kans op complicaties. Door het opvolgen van de instructies zal het risico op complicaties tot een minimum worden beperken. 

Ja, Bij Fue perfect wordt een haartransplantatie altijd gecombineerd met 2 PRP behandelingen. De voornaamste reden hiervan is voor een beter herstel. Ook resulteert dit in een betere hergroei en daardoor ook voor een beter haartransplantatie resultaat. 

De kosten van een PRP behandeling verschillen per kliniek. Bij FUE Perfect staan we bekend om onze scherpe prijzen. Het is mogelijk om een enkele behandeling te ondergaan of om voor deze behandeling in kuurvorm te kiezen. 

Bekijk op onze tarieven pagina wat een PRP behandeling kost. Tarieven pagina TurkijeTarieven pagina Nederland.

Het effect van een PRP behandeling is van tijdelijke aard. Meestal is een verbetering van de haarsituatie voor ongeveer 12 tot 15 maanden zichtbaar. Na deze periode vermindert de werking van de behandeling. Herhaal behandelingen worden iedere 3-6 maanden aangeraden.

Categories: Blog

Chat met Fue Perfect