06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

FAQ Haartransplantatie voor vrouwen

Published by Charlotte Dekker on

FAQ Haartransplantatie voor vrouwen

Veel vragen over de FUE haartransplantatie voor vrouwen komen regelmatig terug. We hebben de meest voorkomende vragen over deze behandeling opgesomd. Op elke vraag geven wij een kort en duidelijk antwoord.

Ben je geïnteresseerd in een haartransplantatie? Lees dan meer bij Fue Haartransplantatie. Direct een consult aanvragen? Dat kan ook! Stuur een bericht naar onze contactpagina of bel naar 020-2610932

Ja. Het wordt vaak ten onrechte aangenomen dat erfelijke haaruitval alleen mannen treft. Ook een grote groep vrouwen heeft hier mee te maken. Het haarverlies bij vrouwen komt vaak voor vanaf of na de menopauze.

Vrouwen zien de haardos verspreid dunner worden en van kale plekken of volledige kaalheid is vrijwel nooit sprake. 

Zowel de huisarts als een dermatoloog kunnen de oorzaak van het haarverlies vaak op eenvoudige wijze vaststellen. Hiervoor is geen aanvullend onderzoek voor nodig. Om eventueel andere oorzaken uit te sluiten kan een bloedonderzoek en/of een haarwortelonderzoek voorgesteld worden.

Vrouwen kunnen onder andere Minoxidil lotion gebruiken. Artsen schrijven ook geregeld de Diane pil voor bij haaruitval. Bekende middelen als Dutasteride en Finasteride mogen niet zomaar door vrouwen gebruikt worden. De mogelijke bijwerkingen hiervan kunnen ingrijpende en blijvende gevolgen hebben.

Gebruik alleen wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen die door een arts worden voorgeschreven. Steeds meer vrouwen kiezen voor een PRP behandeling of mesotherapie behandeling tegen haaruitval.

Lees hier alles over de mogelijkheden met een  een PRP behandeling

Vrouwen hechten veel waarde aan een gezonde haardos. Voorheen was het verplicht om het haar te millimeteren voor een haartransplantatie. Dit was dan ook de voornaamste reden om de haartransplantatie links te laten liggen voor veel vrouwen.

Het millimeteren van het haar is met de moderne apparatuur en behandel techniek niet meer noodzakelijk. De afgelopen jaren is er dan ook een nieuwe trend zichtbaar van vrouwen die steeds meer interesse tonen in deze ingreep.

Turkse haarchirurgen staan wereldwijd bekend als specialisten binnen hun vakgebied. De FUE methode wordt succesvol toegepast bij zowel mannen als vrouwen. Jaarlijks worden de Turkse haarklinieken bezocht door duizenden vrouwen van over de hele wereld.

Ondanks de uitstekende resultaten die worden bereikt komt niet iedere vrouw (of man) voor de ingreep in aanmerking. De situatie wordt bekeken en besproken tijdens een consult bij een haartransplantatie specialist.

Naast de hoofdhuid, haaruitval en donormateriaal wordt aandacht besteed aan jouw gezondheid, medisch verleden en medicijngebruik. Als je bekend bent met hart- en/of vaataandoeningen, bepaalde auto-immuunziekten of diabetes kan de haartransplantatie afgeraden worden.

Doe hier de haartransplantatie test en kom er direct achter of jij geschikt bent voor een haartransplantatie.

Nee, de ingreep kan uitsluitend met gebruik van lichaamseigen materiaal toegepast worden. In de meeste gevallen wordt het donorhaar geoogst van de achterkant van het hoofd. Het aantal grafts die nodig zijn voor een geslaagde behandeling wordt tijdens het consult besproken.
Vrouwen die een haartransplantatie ondergaan, worden vrijwel altijd behandeld met de haarsparende FUE-techniek. Dit betekent dat na aankomst in de kliniek een reepje in het donorgebied wordt geschoren, waarna de grafts geoogst worden. Als het haar lang genoeg is, valt dit na afronden van de behandeling over het geschoren gedeelte heen.
Nee, de ingreep wordt uitsluitend onder plaatselijke verdovingen toegepast. Zowel het donorgebied als de ontvangstgebieden worden door middel van een aantal injecties verdoofd. Als de verdovingen zijn ingewerkt voel je niets van het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes.

FUE Perfect biedt de mogelijkheid om de ingreep in Nederland of in Turkije te ondergaan. De kosten voor de ingreep in Nederland liggen tussen € 1.950 en € 3.950, terwijl dit in de kliniek in Turkije tussen € 1.950 en € 2.650 is.

De prijzen in Turkije zijn lager, omdat onder andere de loonkosten en huisvestingskosten lager zijn dan in Nederland.

Zorgverzekeraars beschouwen een FUE haartransplantatie als een cosmetische ingreep. Vanuit de basisverzekering zijn er geen vergoedingsmogelijkheden en ook aanvullende zorgverzekeringen bieden weinig tot geen mogelijkheden.

Als het haarverlies een gevolg is van ongevallen en/of brandwonden kan een zorgverzekeraar een uitzondering maken. De voorwaarden kan je nalezen in uw zorgpolis.

Ja. Nederland kent een aantal kredietverstrekkers die zich gespecialiseerd hebben in het financieren van cosmetische ingrepen. Maak tijdens het consult bij de haarkliniek kenbaar dat je de ingreep in termijnen wilt betalen. De medewerkers brengen je in contact met een kredietmaatschappij.

Nee, dat is niet het geval. Twee tot vier weken na de ingreep zal je zien dat het getransplanteerde haar uitvalt en het haar groeiproces in de rustfase terecht komt. Dit duurt zo’n drie maanden, daarna wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Pas 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie is het eindresultaat zichtbaar.
Eventueel kan je in overleg met de arts Minoxidil lotion gebruiken. Het gebruik van een haar groeimiddel versnelt de haargroei overigens niet. Begin pas een aantal weken na de ingreep met het middel en gebruik nooit meer dan dat de arts voorschrijft.
De haartransplantatie is een dagbehandeling. Als de ingreep in Nederland wordt toegepast, kan je na het afronden de kliniek verlaten en naar huis. Wordt je in Turkije behandeld? Dan ga je na de ingreep terug naar het hotel. In dit geval kan je een dag later naar huis reizen.

De hoofdhuid geneest binnen 7 tot 10 dagen. Afhankelijk van het soort werkzaamheden die je verricht kan je een aantal dagen na de ingreep terug aan het werk. Zware inspanningen dienen de eerste weken vermeden te worden.

Tijdens een consult kan een specialist aangeven hoelang u naar verwachting uit de running bent. Vier tot zes weken na de haartransplantatie kunnen alle werkzaamheden en sportieve activiteiten weer zoals voorheen uitgevoerd worden.

Het is belangrijk de instructies van de arts goed op te volgen. Lees Instructies na de behandeling aandachtig door.

Het dragen van hoofddeksels zoals mutsen, petjes en hoeden wordt de eerste weken na de haartransplantatie afgeraden. Daarna kan je de hoofdhuid bedekken met hoofddeksels die niet te strak zitten. Ook een haarwerk of pruik kunnen gedragen worden. Deze hebben geen nadelige invloed op de natuurlijke haargroei.
Categories: Blog

Chat met Fue Perfect
consult aanvragen
close slider