06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

Sneller herstellen met PRP tegen haaruitval

Behandeling Fue

Hoe werkt PRP?

Fue Perfect adviseert om bij elke haartransplantatie een PRP behandeling uit te laten voeren. PRP staat voor Platelet rich plasma, vertaald als Bloedplaatjes rijk plasma. Deze behandeling zorgt ervoor dat het hechten van de grafts op hun nieuwe locatie en het herstel van de hoofdhuid sneller gaat. Daarnaast zorgt een PRP behandeling ervoor dat de grafts zich beter ontwikkelen wat uiteindelijk resulteert in een dikkere haardos. Dikker haar geeft na de haartransplantatie meer volume aan het kapsel.

PRP plasma

Voordat de daadwerkelijke haartransplantatie wordt gestart nemen wij eerst uw eigen bloed af. Dit bloed wordt in een speciale centrifuge geplaatst. Door de hoge rotatie worden de rode bloedplaatjes, het bloedplasma en groeifactoren van elkaar gescheiden. Het plasma wordt vervolgens geïnjecteerd in het gebied waar de grafts zijn geïmplanteerd. Dit zorgt vervolgens voor een beter herstel.

Eigen bloed

Waarom wordt gebruik gemaakt van het eigen bloed? PRP plasma bevat groeifactoren die het lichaam stimuleren om verouderde of beschadigde weefsels te herstellen met behulp van natuurlijke herstelprocessen uit het eigen lichaam. Omdat PRP een lichaamseigen natuurlijke plasma vloeistof is, werkt het zeer effectief. De PRP-methode levert vele malen meer bloedplaatjes op dan een serum. Omdat gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen materiaal veroorzaakt het geen bijwerkingen. U kunt deze behandeling het best vergelijken met een bloeddonatie, maar dan aan uzelf. Er zijn geen risico’s met betrekking tot infecties of allergische reacties. Het bevordert vooral de genezing en heeft in de meeste gevallen extra haargroei tot resultaat, omdat het de haarzakjes sterker maakt.

PRP behandeling tegen haaruitval FAQ

Verschillende vragen over de FUE haartransplantatie komen regelmatig terug. We hebben voor u de meest voorkomende vragen over deze behandeling opgesomd, waarbij iedere keer een kort en duidelijk antwoord op de vraag wordt gegeven.

 1. Wat is een PRP behandeling tegen haaruitval?
  Eigenlijk staat PRP voor Platelet Rich Plasma. Als je dat vertaalt, betekent dit plasma rijke bloedplaatjes. Deze behandeling wordt onder andere toegepast om haaruitval te behandelen, waarbij dus gebruik wordt gemaakt van uw eigen bloed. Doorgaans worden voor deze behandeling één of twee buisjes bloed afgenomen. Dit bloed wordt vervolgens in een centrifuge geplaatst. Met behulp van deze centrifuge worden de plasma rijke bloedplaatjes gescheiden van andere bloedcellen. Vervolgens kan dit bloedplaatjes rijke plasma met behulp van speciale injectienaalden weer in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. Dankzij deze behandeling kan haaruitval worden verminderd en kan haargroei worden gestimuleerd.
 2. Bent u geschikt voor een PRP behandeling?
  Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor de PRP behandeling. Heeft u bijvoorbeeld last van een actieve hoofdhuidinfectie zoals eczeem of gordelroos? Dan wordt deze behandeling niet aangeraden. Dit geldt ook wanneer u bijvoorbeeld last heeft van suikerziekte of wanneer u last van heeft van een stollingsstoornis. Ook bij het gebruik van bloedverdunners is deze behandeling vaak geen aanrader. Twijfelt u over deze behandeling en of u hiervoor in aanmerking komt? Dan kunt u de mogelijkheden met één van onze specialisten bespreken.
 3. Hoe werkt een PRP behandeling?
  Voordat de behandeling plaatsvindt, start u altijd met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens de behandeling wordt eerst bloed afgenomen. De afgenomen buisjes bloed worden vervolgens in een centrifuge gestopt. Het PRP wordt in uw hoofdhuid of in een ander gebied dat u wilt laten behandelen geïnjecteerd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een ultrafijne naald.
 4. Wat voor resultaat kunt u verwachten van een PRP behandeling?
  Een belangrijk voordeel van deze behandeling, is dat u de kliniek direct na de behandeling al mag verlaten. De hoofdhuid kan op de injectie plaatsen soms een beetje gezwollen en gevoelig zijn. Zowel de eventuele zwellingen als gevoeligheid verdwijnen vaak na ongeveer 48 tot 72 uur. Meestal is er van napijn geen sprake. Over het resultaat is vaak geen eenduidig antwoord te geven. Vaak is er meer dan één behandeling nodig voor een optimaal resultaat, maar het haar zal vaak qua dikte en gezondheid verbeteren. De behandeling creëert doorgaans geen nieuwe haargroei, maar het haar kan dus wel gezonder en voller worden. Het natuurlijke haargroeiproces wordt bovendien gestimuleerd, omdat de doorbloeding wordt gestimuleerd van de haarzakjes. De PRP behandeling tegen haaruitval wordt daarnaast dus vaak succesvol preventief toegepast bij alopecia androgenetica.
 5. Is de PRP behandeling een pijnlijke ingreep?
  Doorgaans wordt deze behandeling niet als pijnlijk ervaren. Afhankelijk van de kliniek waar u de behandeling ondergaat, wordt soms gewerkt met een plaatselijke verdoving. Het gebied dat behandeld is, kan na de ingreep wel wat gevoelig zijn, maar van (na)pijn is meestal geen sprake. Let op dat wel iedereen de behandeling op zijn of haar eigen manier ervaart.
 6. Wat zijn de voordelen en nadelen van een PRP behandeling?
  Omdat de behandeling wordt uitgevoerd met uw eigen bloed, een lichaamseigen stof, is de kans op infecties meestal erg klein. Het betreft een niet-chirurgische behandeling, welke veilig is en positieve resultaten kent. Het herstel verloopt bovendien meestal snel. Een nadeel van de behandeling is dat het niet bij iedereen even goed werkt. Bovendien kan het aantal benodigde behandelingen per persoon verschillen.
 7. Hoe lang duurt de PRP behandeling?
  Het betreft een vrij eenvoudige behandeling. Daarom duurt de behandeling doorgaans niet langer dan 60 minuten. Direct na de behandeling kunt u de kliniek al verlaten en de meeste mensen kunnen direct alweer aan het werk. Houd alleen wel rekening met infectiegevaar.
 8. Is de PRP behandeling een veilige behandeling of is dit gevaarlijk?
  De PRP behandeling is een relatief veilige behandeling, die al jarenlang succesvol wordt toegepast bij mensen met last van haaruitval. Omdat u eigen bloedplasma wordt gebruikt, is de kans op overdraagbare aandoeningen nihil. Net zoals bij iedere andere ingreep bestaat er echter altijd een kleine kans op risico’s en bijwerkingen. Door de voor- en nazorg goed na te leven kunt u deze risico’s tot een minimum beperken. Let onder andere op bij de genezing dat u niet aan de eventuele korstjes krabt.
 9. Kan een haartransplantatie worden gecombineerd met een PRP behandeling?
  Veel mensen die een haartransplantatie ondergaan, combineren dit met een PRP behandeling. De voornaamste reden hiervan is dat de behandeling naast de haartransplantatie zorgt voor een beter herstel, een betere hergroei en daardoor dus ook voor een beter haartransplantatie resultaat. Om deze reden(en) wordt steeds vaker aangeraden de haartransplantatie te combineren met een PRP behandeling of mesotherapie behandeling.
 10. Wat kost een PRP behandeling?
  De kosten van de PRP behandeling kunnen per kliniek sterk verschillen. FUE Perfect staat bekend om de scherpe prijzen voor de haartransplantatie en overige behandelingen. Het is mogelijk om een enkele behandeling te ondergaan of om voor deze behandeling in kuurvorm te kiezen. Wat voor u het beste is, kan worden overlegd met een specialist op het gebied van haaruitval en haartransplantatie.
 11. Hoe lang is het effect van de behandeling zichtbaar?
  Net als bij iedere andere behandeling tegen haaruitval, is het effect van de PRP behandeling van tijdelijke aard. Meestal is een verbetering van de haarsituatie voor ongeveer 12 tot 15 maanden zichtbaar. Na deze periode vermindert de werking van de behandeling. Om deze reden worden herhaalbehandelingen aangeraden, welke meestal iedere 3-6 maanden plaatsvinden.
 12. Hoeveel PRP behandelingen zijn er nodig?
  Voordat kan worden bepaald hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn, is het belangrijk om vast te stellen wat de reden is dat u de behandeling wilt ondergaan. Ondergaat u deze behandeling als losstaande behandeling of kiest u voor een PRP behandeling in combinatie met een haartransplantatie behandeling? U kunt uw wensen en verwachtingen voorleggen aan één van onze specialisten. Op deze manier kan samen met de specialist een behandelplan worden opgesteld voor u.

Meer weten over een haartransplantatie Turkije of Nederland? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan!

Fue Perfect op Instagram

www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

signature of perfection 🖊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

We are ready! 💪🏼

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Perfect result of 2850 grafts with FUE and DHI combi treatment 😎

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

PRP day 💉

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek ...

Ben ik geschikt voor haartransplantatie?

Doe de test!
Chat met Fue Perfect
consult aanvragen
close slider