06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl
06-150 387 65| 020 - 261 09 32| info@fueperfect.nl

Vraag & Antwoord

Over haartransplantatie…

Bij een haartransplantatie die volgens de Fue-methode wordt uitgevoerd is dit afhankelijk van de grootte van de gebruikte naalden. Indien deze tussen de 0,5 mm en de max 1.0 mm dik zijn zijn er zelf bij een geschoren kapsel geen zichtbare littekens waarneembaar.
Men kan niet de resultaat van haartransplantatie goed inschatten hoe de grafts zullen reageren na de haartransplantatie, hebben wij besloten om dan niet te behandelen.
Voor Nederlanders en Belgen is een visum voor Turkije verplicht! Zorg dus dat u voor u afreist naar Istanbul online een visum heeft gekocht. Dit voorkomt wachttijd bij de douane in Turkije en online is het nog voordeliger ook. Voor het aanvragen van een visum gaat u naar de volgende website.
Nee. De behandeling vindt namelijk plaats onder plaatselijke verdoving en is dus te vergelijken met een bezoek aan de tandarts. Tevens ontvangt u achteraf een pijnstillend middel.
Hier kunnen we beter de vraag stellen: hoeveel haren kunnen we in één keer wegnemen? De haren die worden getransplanteerd komen bij de FUE methode uit de haarkrans. Een gemiddelde man uit West-Europa heeft 60-80 grafts per cm2 beschikbaar in de haarkrans. Bij een Norwood schaal 4 is de oppervlakte al snel 100cm2. In deze situatie zou een haardichtheid van maximaal 32FU per cm2 (3200FU’s/100cm2) behaald kunnen worden. Wel is het mogelijk om de haarlijn met 40/45FU per cm2 te transplanteren terwijl de andere gebieden 30FU per cm2 worden getransplanteerd. In een consultgesprek wordt door middel van een haaranalyse naar de huidige dichtheid van uw haar gekeken om te zien welke oplossing bij u mogelijk is.
Wij garanderen u dat alle (96%) getransplanteerde haren de rest van uw leven blijven groeien. Dit is onder andere afhankelijk van het gestelde doel en de mate van kaalheid. Voor kleinere kaalheden is één behandeling vaak genoeg. Bij grotere kaalheden is een tweede behandeling een goede optie. De eerste behandeling zal echter zo worden uitgevoerd dat het ook bij één behandeling kan blijven en u later kunt besluiten wel of niet een tweede behandeling te plannen. Indien u Finasteride gebruikt of gaat gebruiken kan een vervolgbehandeling worden voorkomen. Bij een consultgesprek zullen de adviseurs u hierover uitgebreid adviseren.
Het aantal haartransplantatie behandelingen dat nodig is kan per persoon verschillen. Dit is onder andere afhankelijk van het gestelde doel en de mate van kaalheid. Voor kleinere kaalheden is één behandeling vaak genoeg. Bij grotere kaalheden is een tweede behandeling een goede optie. De eerste behandeling zal echter zo worden uitgevoerd dat het ook bij één behandeling kan blijven en u later kunt besluiten wel of niet een tweede behandeling te plannen. Indien u Finasteride gebruikt of gaat gebruiken kan een vervolgbehandeling worden voorkomen. Bij een consultgesprek zullen de adviseurs u hierover uitgebreid adviseren.
Ja, de getransplanteerde haarlijn zien er net zo uit als een natuurlijke haarlijn. De vele jaren ervaring van onze chirurgen met meer dan 5.000 behandeling achter hun naam hebben er voor gezorgd dat dit mogelijk is. Bekijk onze fotogalerij om dit zelf te bekijken.
Het verrichten van zware lichamelijke arbeid, alsmede arbeid in stoffige ruimten dient circa twee weken te worden vermeden. Een week rust/ vrij wordt te allen tijde aangeraden.
Gedurende 2 tot 3 weken raden wij u aan om niet te sporten of andere zware lichamelijke inspanningen te verrichten. Vanaf week 3 kunt u weer rustig aan gaan sporten (joggen, fietsen, tennis) mits dit geen contactsporten zijn (voetbal, rugby of andere soortgelijke sporten). Na 1 maand kunt u weer alle sporten beoefenen.
De prijs is afhankelijk van het aantal te transplanteren grafts. Via een het overzicht op onze website kunt u inschatten wat de kosten voor u ongeveer zijn. De exacte kosten van de haartransplantatie kunnen bepaald worden in een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs.
Er zijn geen ziektekostenverzekeraars bij ons bekend die de kosten van een haartransplantatie vergoeden indien er sprake is van erfelijke haaruitval oftewel alopecia androgenetica. Indien er een medische indicatie bestaat door bijvoorbeeld een ziekte of ongeval, is het raadzaam dit na te vragen.
De behandeling heeft een gemiddelde duur van zes tot acht uur voor een Fue-behandeling. Uiteraard is dit onder andere afhankelijk van de aard van de transplantatie en de hoeveelheid te transplanteren grafts.
Nadat de grafts (groepjes haarwortels) zijn geimplanteerd, zal de huid wat rood zien. Daarnaast zijn er op de plaatsen waar de haren geplaatst zijn, kleine korstjes te zien. Vanaf de tweede dag na de behandeling mag er worden begonnen met het wassen van de haren. U ontvangt hiervoor speciale shampoo voor de eerste weken na de haartransplantatie. Wanneer u begint met wassen zult u zien dat er elke dag meer korstjes verdwijnen totdat er uiteindelijk geen korstje meer te zien is. Er kan enkel wat roodheid overblijven. Deze roodheid zal steeds meer vervagen totdat er niets meer te zien is. Of een haartransplantatie na de behandeling zichtbaar is, is ook sterk afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt. Wanneer er tussen bestaande haren geimplanteerd wordt zal dit minder opvallen dan wanneer er geen haren staan en het een ‘kaal’ gebied is. Tijdens een adviesgesprek kunnen wij inschatten hoe dit bij u zal zijn.
Na 9 tot 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar. Na 12 maanden zal u door ons worden uitgenodigd om aan de hand van de foto’s die op de dag van de haartransplantatie genomen zijn het eindresultaat te beoordelen. Tot 90% van de haren zal in de eerste 3 tot 5 weken uitvallen. Dit is een natuurlijk proces wat de haarwortel uitvoert nadat deze getransplanteerd is. Dit is normaal en u hoeft zich daarom ook geen zorgen te maken. De nieuwe haren zullen na een rustpauze van ongeveer 4 maanden gaan groeien. Gemiddeld zullen de haren daarna 1 cm per maand groeien. Na 8 tot 9 maanden zal uw haar ongeveer 5 cm lang zijn. In het begin zal de groei van de grafts ongelijkmatig verlopen, op de ene plek zullen de haren al langer zijn dan op andere plekken. Dit stabiliseert zich in de loop der tijd vanzelf. In het begin kan het haar zeer fijn en dun zijn of kan het haar krullen of kronkelen terwijl uw haar dit normaal niet doet. In de loop van de tijd zal het getransplanteerde haar dikker en sterker worden en krijgt het zijn natuurlijke karakteristiek terug. Langer haar geeft meer volume, daarom kunt u het beste een kapsel dragen met een minimale lengte van 5 cm om het volume te verhogen.
Vaak is het lastig om de termen te begrijpen wat men bedoelt. De volgende termen worden vaak gebruikt. ˙ Implantaten ˙ Grafts ˙ Transplantaten ˙ Follicular Units (FU) Alle termen geven aan om hoeveel groepjes haren het gaat. Een graft bestaat uit 1 tot 4 haarfollikels.
Blond, zwart of krullend haar geven allemaal een andere resultaten. Krullende haren dekken zeer goed, waardoor je met relatief weinig grafts al een zeer goed resultaat kunt behalen. Blonde haren zijn doorgaans dunner en dekken minder dan andere haarkleuren, hierdoor moet een zo hoog mogelijk aantal grafts worden geplaatst om een goede dichtheid te creëren.
Een hoge dichtheid zorgt voor veel beschikbaar grafts en kan er bepaald aantal grafts weggehaald worden. Dit is zeer gunstig wanneer er een groot gebied behandel moet worden.
De grootte van het gebied wat kaal of dun is, is bepalend van het aantal grafts dat nodig zal worden voor een natuurlijk dekking.Wanneer de oppervlakte groter wordt zal er ook meer grafts nodig zijn voor een mooi resultaat.
Bij het bepalen van het aantal grafts dat nodig is voor uw haartransplantatie behandeling zijn een aantal factoren belangrijk. Het donorgebied moet een groot aantal grafts bevatten . Dus in plaats van te vragen hoeveel grafts u nodig heeft is de eerste vraag eigenlijk hoeveel grafts zijn er in uw donorgebied beschikbaar? De meeste mensen hebben een redelijk donorgebied met voldoende grafts en dan zijn de volgende factoren van belang.
De haartransplantatie behandeling is in principe bij iedereen zowel als bij mannen en vrouwen die een gezonde haarkrans heeft mogelijk. En waarvan de haaruitval niet het gevolg is van ziekte en/of medicijngebruik.

Meer weten over een haartransplantatie Turkije of Nederland? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan!

Fue Perfect op Instagram

Once upon a time we transplanted some hair…

#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

www.fueperfect.com 🧔‍♂️
#baardtransplantatie #beardtransplant #baard #beard #fue
...

Just smile, you can get your hair back! 😊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Vanaf januari 2022 kunt u ook op zaterdag terecht voor een consult met een van onze deskundigen👨‍⚕️

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

signature of perfection 🖊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Ben ik geschikt voor haartransplantatie?

Doe de test!
Chat met Fue Perfect
consult aanvragen
close slider